McDonald’s avslutar ett expansivt år med att öppna tre nya restauranger i december

| 12 december, 2019 | 0 kommentarer

McDonald’s har under 2019 påbörjat en expansionsresa som innebär att restaurangkedjan planerar att etablera 30-40 nya restauranger i Sverige under en femårsperiod. I år har McDonald’s redan öppnat tre restauranger och i december öppnas alltså tre nya restauranger i Bollnäs, Ödeshög och Nykvarn. De nya restaurangerna utrustas med moderna tillagningssystem, bordsservering, Drive Thru och laddstolpar.

De nya restaurangerna i Bollnäs, Ödeshög och Nykvarn öppnas i mitten av december och kommer att erbjuda en modern upplevelse. Gästerna kan göra beställningar i digitala beställningskiosker och välja att slå sig ned för att bli serveras vid bordet av McDonald’s medarbetare. Med de digitala kioskerna tillagas maten på beställning och innebär ännu godare burgare och mindre matsvinn. Alla tre restauranger utrustas med Drive Thru och laddstolpar vilket passar bilburna gäster. De tre restaurangerna som öppnar i december förväntas generera 150 nya arbetstillfällen. 

– Våra nya restauranger är utrustade med moderna tillagningssystem och digitala beställningssystem som tillgodoser våra gästers ökade krav på digitalisering, hög servicenivå och riktigt goda burgare. Vi gör också McDonald’s tillgänglig för fler med Drive Thru och laddstolpar, säger Joachim Knudsen, VD McDonald’s i Sverige.

Parallellt med etableringen av nya restauranger sker en modernisering av McDonald’s befintliga restauranger. Restaurangerna uppgraderas med digitala beställningssystem som ger ännu godare burgare, men också har den positiva fördelen av att minska matsvinnet med 20 % som idag redan är på låga 1,19 %. Under 2020 räknar McDonald’s med att merparten av företagets 200 restauranger ska ha det nya systemet.

– 2019 har vi kickat igång vår expansionsresa och året avslutas starkt med öppningen av ytterligare tre restauranger i Ödeshög, Nykvarn och Bollnäs. Vi har en hög ambition att växa kraftigt på den svenska marknaden och kommer under 2020 att etablera fem nya restauranger och fortsätta arbetet med att modernisera de befintliga, fortsätter Joachim Knudsen, VD, McDonald’s i Sverige.

För mer information, kontakta:
Presstjänsten på McDonald’s Sverige, 08-740 85 05, [email protected]

Om McDonald’s i Sverige
Med över 200 restauranger från norr till söder är McDonald’s Sveriges ledande restaurangkedja. De flesta restaurangerna ägs och drivs lokalt av egna företagare. Vi vill göra det goda valet enkelt för våra gäster och har därför en bred meny med något för alla smaker, preferenser och plånböcker och serverar bara mat av högsta kvalitet med snabb och vänlig service i fräscha, moderna restauranger. Läs mer på www.mcdonalds.se eller följ oss på Twitter, Facebook och Instagram.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *