Med förvärvet av Grythyttan Stålmöbler tar ytterligare en bit svensk designhistoria plats i Altor-ägda bolagsgruppen Network of Design (NOD)

| 10 juni, 2022 | 0 kommentarer

Bolagsgruppen Network of Design (NOD) som grundades 2020 med ambitionen att etablera ett ledande nätverk för ambitiösa skandinaviska entreprenörer av designprodukter, har idag förvärvat majoriteten i sitt åttonde bolag, Grythyttan Stålmöbler. I gruppen finns sedan tidigare de framgångsrika bolagen String, Byarums Bruk, Photowall, Wall of Art, Norling Studio, Cooee Design och Kid’s Concept.

Det som idag är Grythyttan Stålmöbler grundades, i Grythyttan i Bergslagen, redan år 1895 som en by-smedja. Till Stockholmsutställningen 1930 visades för första gången den nu så klassiska fåtölj A2 som har tillverkats oavbrutet sedan dess. Tillsammans med flera andra klassiker produceras möblerna på plats i Grythyttan med hållbarhet i fokus. Det gedigna hantverket i kombination med högkvalitativt material säkerställer att möblerna håller i generationer. Grythyttan Stålmöbler drivs idag av fjärde generationen Lindqvist och omsatte 2021 67 MSEK med god lönsamhet.

”Karl och teamet på Grythyttan Stålmöbler har byggt något helt unikt som är omöjligt att inte beundra och vi är otroligt stolta över att de har gett oss förtroendet att förvalta och utveckla detta arv tillsammans med dem. Jag får erkänna att vi har haft ögonen på Grythyttan Stålmöbler sedan NOD grundades”, säger Therese Hillman, VD, NOD. ”Med detta förvärv tillför vi inte bara ytterligare ett anrikt varumärke till gruppen, utan skapar dessutom tillsammans med Byarums Bruk ett unikt helhetserbjudande inom möbler för utomhusmiljön, både för den privata konsumentmarknaden och den offentliga miljön. Vi ser fram emot att utforska de utökade möjligheterna för framför allt digitalisering och internationella satsningar som ännu ett starkt bolag tillför”.

”Grythyttan Stålmöbler har nu funnits i 127 år och är förankrat här i Grythyttan. Företaget skulle inte vara vad det är om det inte låg just här i Grythyttan. Den lokala förankringen och bolagets historia är något som NOD vill bygga vidare på och det har vägt tungt i mitt beslut”, säger Grythyttan Stålmöblers VD Karl Lindqvist. ”Som bolagsgrupp kommer NOD att ha helt andra muskler för att nå ut på nya marknader i Europa och världen. Marknaderna finns där och nu kan vi tillsammans lokalisera dem och komma med ett starkare erbjudande. Om Grythyttan Stålmöbler nu ges möjlighet till expansion som i sin tur skapar fler arbetstillfällen skulle jag bli väldigt stolt och glad. För en sak är säker, alla förtjänar en stunds vila i en fåtölj A2”, avslutar Karl.         

NOD ser fortsatt ett intresse bland andra designvarumärken att ansluta sig till nätverket. Tillväxten för NOD kommer, förutom via förvärv, att komma genom den organiska tillväxt som nu sker i gruppens alla bolag, drivet av omsättningsökning både online och internationellt.

För mer information, vänligen kontakta:

Therese Hillman, VD Network of Design, +46 739 48 40 67

www.nodgroup.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.