Medelhavets största marinagrupp förstärker ytterligare sin marknadsposition.

| 26 april, 2022 | 0 kommentarer

ACI marinas investerar strategiskt i den kroatiska turismnäringen

Rijeka, april 2022 – Inför den kommande turistsäsongen arbetar ACI Marinas intensivt med flera viktiga projekt som kommer att förbättra turisminfrasturkturen i landet och ytterligare positionera Kroatien som världsledande seglingsdestination. Återuppbyggnaden av ACI Marina Dubrovnik och nya ACI Marina Rijeka i Porto Baroš hamn är i fokus för företaget. Projektet ACI Sail fokuserar på seglingskvalitet, vilket välkomnar och möjliggör fler internationella regattor till Kroatien. ACI har goda skäl att vara optimistiska inför den kommande turistsäsongen då ett markant antal anmälda ankomster har registrerats.  Detta visar även hur viktig seglingturismen har blivit för Kroatien.

Vid ACI Marina Dubrovnik byggs för närvarande en kustmur som kommer att ge hela 220 meter nytt strandområde för kajplatser, för båtar som är fyra till fem meter längre än vad som tidigare var möjligt. Dessutom installeras ny VVS teknik, dränering, elektriska system och belysning. Det planeras även en ny servicezon i södra delen av Adriatiska havet, vilket avsevärt kommer att höja servicenivån i området

Byggandet av ACI Marina i Porto Baroš hamn i Rijeka är ett av ACI:s största nautiska projekt i Kroatien. ACI har även beviljats ett 30-årigt tillstånd i området där de samarbetar med Gitone, vilket tillhör den välkända Lürssen-koncernen. Dessa bolag kommer att investera närmare en halv miljard svenska kronor i byggandet av småbåtshamnen under de närmaste åren.

Det kommer att bli den modernaste marinan i Kroatien med en prestigefylld 5-ankarklassificering och med möjlighet att förankra megayachts. Den nya marinan kommer att sätta Rijeka på världskartan som en av världens främsta nautiska destinationer.

ACI-Sail-projektet har satt ihop en besättning bestående av tävlingsseglare, där även några OS medaljörer ingår – kombinerat med en flotta av världens lyxigaste finsktillverkade Nautor Swan segelbåtar. Utöver besättningen har projektet även ingått i ett exklusivt partnerskap med Nautor Swan. Stationerat i staden Split kommer även att finnas världens enda träningscenter för ClubSwan36 segelbåtar.

4-10 oktober 2022 blir Split den första staden i Kroatien som kommer att agera som värd för en regatta inom One Design European Championship: ClubSwan 36 European Championship. Regattan är en integrerad del av ClubSwan racing league som organiseras av Nautor Swan. Kroatien kommer även att vara värd för den sista deltävlingen för Swan Design One-racingsäsongen och blir därmed en av Europas topp seglingsdestiationer.

For ytterligere informasion, kontakt:

Mr.Vedran Susic, leder av det kroatiske turistkontoret i Stockholm

E-post: [email protected]

Telefon: + 46 (0) 73-022 40 79

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.