MEKO och Mobivia Fleet Solutions ingår ett partnerskapsavtal kring en komplett lösning för företagskunder

| 7 september, 2022 | 0 kommentarer

MEKO AB (tidigare Mekonomen Group) och Mobivia Fleet Solutions, en del av Mobivia SA, har signerat ett partnerskapsavtal i syfte att förse fleet-kunder, företag med flera företagsbilar, med en komplett lösning i Europa. Samarbetet erbjuder befintliga kunder och nya elbilstillverkare en komplett service på de marknader som MEKO och Mobivia verkar.   

Vi ser fram emot samarbetet med Mobivia Fleet Solutions, med våra kombinerade nätverk kan vi utveckla tjänsten samt erbjuda en unik lösning i centrala och norra Europa. Samarbetet utökar också vårt erbjudande på MEKO och gör att vi kan fortsätta bistå våra kunder, när de behöver det, utan att de behöver leta någon annanstans. För att möjliggöra mobilitet och erbjuda alla bilägare en fullservice har MEKO vidtagit proaktiva åtgärder för att utöka servicen för elbilsägare. På våra huvudmarknader erbjuder vi ett komplett utbud av reservdelar för elbilar och har över 2000 godkända elbilsverkstäder enligt E+”, säger Petra Bendelin, Direktör Affärsutveckling & Strategi, MEKO AB.

Både MEKO AB och Mobivia erbjuder bilrelaterade tjänster som service och reperation via ett nätverk av verkstadskedjor. Med MEKOs kedjor, bestående bland annat av; 100% Autotjek, AutoMester, CarPeople, Mekonomen, MECA och O.K Serwis, i Danmark, Finland, Norge, Polen, Sverige, och Mobivias kedjor, bestående av; Norauto, ATU, Auto5 och Midas, i Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Italien, Luxemburg, Portugal och Spanien, kan koncernbolagen erbjuda deras företagskunder en komplett lösning i Europa.

“Mobivia Fleet Solutions partnerskap med MEKO ger ett unikt erbjudande till fleet-kunder som är verksamma i hela Europa och som är i behov av en komplett lösning. Med de kombinerade nätverken och båda koncernbolagens tjänsteerbjudanden, värderingar och förmågor utökar vi vårt ekosystem av hållbara och värdefulla lösningar till förmån för våra kunder. Mobivia har varit ledande i att utveckla sitt nätverk av nästan 2000 servicecenter i Europa, Afrika och Turkiet samt deras anställda, för att vara redo för alla tekniska utvecklingar, så som elfordon. Vi har fantastiska varumärken i Mobivia, är en pålitlig partner för många internationella och nationella stora kunder och strävar kontinuerligt efter att förbättra vårt erbjudande för fleet-kunder och deras förare”, säger Katrin Teichert, General Manager, Mobivia Fleet Solutions.

Kontakt:

Petra Bendelin, Director of Business Development & Strategy, MEKO
Telefon: +46(0)8-464 00 00, E-mail: [email protected]

Katrin Teichert, General Manager Mobivia Fleet Solutions,
Telefon: +49 162 2622754, E-mail: [email protected]

Om Mobivia:
Mobivia är ett ekosystem dedikerat till dagens och morgondagens mobilitet, med 9 varumärken och 25 nystartade företag. Genom att arbeta tillsammans med användarna i 50 år ger Mobivias företag lokalt stöd för allas mobilitet, oavsett behov, medel och val, genom att erbjuda användbara, innovativa och hållbara mobilitetslösningar. Mobivia är organiserat kring 3 affärslinjer: tjänster till förare (Norauto och ATU bilcenter, Midas lokala tjänster), distribution av delar och däck (off- och online med Carter-Cash, online med Bythjul, Skruvat, BtoB med Synchro Diffusion, och från den cirkulära ekonomin med iWip och Black-Star) och ny mobilitet (Via ID och dess portfölj med ett tjugotal startups inklusive Vroomly, Trusk, Reparcar och Plateforme 2 Roues som syftar till att göra industrin till hållbara mikromobilitetsaktiviteter).
Under 2020-21 hade Mobivia 1940 bilverkstäder och centra utvecklade genom filialer, franchiseavtal och masterfranchiseavtal i 18 länder främst i Europa. Mobivia hade en omsättning på 3,1 miljarder euro, varav mer än hälften genererades internationellt. www.mobivia.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.