Mekonomen Group blir servicepartner till nya elbilsmärket VOYAH i Norden

| 9 juni, 2022 | 0 kommentarer

Mekonomen Group har tecknat ett intentionsavtal med den norska teknik- och innovationsföretaget Electric Way om att bli servicepartner för det kinesiska elbilsmärket VOYAH som lanseras inom kort. Samarbetet bidrar till att stärka Mekonomen Groups satsning på att leda elbilstransformationen i Norden.

Electric Way, en del av den norska bilåterförsäljaren Sulland-gruppen, avser att välja Mekonomen Group som servicepartner för elbilsmärket VOYAH som inom kort lanseras i Norden. Försäljningen av bilar kommer att ske digitalt där Mekonomen Group kommer att lagerhålla och hantera logistiken av reservdelar, utbilda verkstäder samt hantera service och reparation av VOYAH-bilarna.

”Vi är stolta över att Electric Way valt Mekonomen Group som partner inför den stundande lanseringen av VOYAH. Vi har utvecklat ett skalbart erbjudande till elbilsåterförsäljare med fokus på kompetens och tillgång till vårt omfattande nätverk av verkstäder och butiker i hela Norden. Den pågående elbilstransformationen innebär stora förändringar för branschen där vi de senaste åren säkerställt kompetens och sortiment för att säkerställa hög kundnöjdhet och innovativa tjänster till alla elbilsägare. Vi ser fram emot att välkomna VOYAH-bilägare till våra verkstäder, säger Oskar Gibas Hjertquist, senior affärsutvecklare Mekonomen Group.

”Det är glädjande att meddela att vi idag har ingått ett omfattande avtal med Mekonomen Group gällande service, reparation och underhåll av VOYAH. Electric Way utvecklar och utmanar den traditionella bilhandlarmodellen, men tar samtidigt hand om det som är viktigt; nämligen service och uppföljning. Vi kommer att driva affären genom att värna om skandinavisk tradition och addera världsledande innovation. I och med samarbetet med Mekonomen Group har vi alla möjligheter att slå samman ny spännande teknik med beprövad kvalitet och en effektiv logistikkedja, säger Torje Sulland, vd Electric Way.

Redan denna vecka lanseras den första modellen av elbilsmärket i Norge, VOYAH Free. VOYAH tillverkas av den kinesiska storkoncernen Dongfeng med Electric Way som exklusiva importör.

För ytterligare information, kontakta:

Oskar Gibas Hjertquist, senior affärsutvecklare på Mekonomen Group
Telefon: +46 (0)76 146 23 87, Epost: [email protected]

Torje Sulland, vd på Electic Way
Telefon: +47 90 77 61 13, Epost: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.