MICROPOS MEDICAL signerar avtal för distrubution i Storbritannien och Irland

| 13 juli, 2021 | 0 kommentarer

Micropos Medical AB har signerat med Healthcare Supply Solutions Ltd där bolaget skall markandsföra och sälja RayPilot I Storbritannien och Irland.

När teknik spelar en allt viktigare roll i alla aspekter av hälso- och sjukvården ser båda företagen att det finns ett behov av att påskynda utvecklingen av utrustning som kan hjälpa NHS sjukhus att erbjuda säkra och effektiva Prostatabehandlingar med realtidsövervakning av organrörelse som standardvård inom strålterapi.

”Genom att samarbeta med Healthcare Supply Solutions når Micropos Medical ut till kunder i länder där intresset för Hypofraktionering är stort. Healthcare Supply Solutions har stor branschkunskap och har goda relationer på marknaden. De arbetar fokuserat inom uro-onkologi och har under de senaste åren framgångsrikt lanserat nya produkter på den brittiska marknaden. Vi kommer aktivt arbeta tillsammans i införandet av ny säker standad inom prostatabehandling. Samarbetet ger oss en bra plattform för tillväxt” säger bolagets VD, Thomas Lindström

För ytterligare information kontakta:

Thomas Lindström, VD på Micropos Medical AB (publ), 031-760 80 05, [email protected]

Om Micropos Medical AB (publ):

Micropos Medical AB (publ) utvecklar och säljer produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets produkt RayPilot® är framtagen för att säkerställa en förbättrad precision vid strålbehandling av prostatacancer. Med en ökad precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. RayPilot® kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. RayPilot® där förbrukningsvaran HypoCath® kan appliceras utan kirurgiskt ingrepp är CE-märkt och godkänt för Europeisk användning. Bolaget är listat på Spotlight Stock Market under aktiesymbolen MPOS.
Välkommen att följa Bolaget på LinkedIn eller på www.micropos.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *