Mikael Lundgren ny VP för Fluid Power Technology på Dacke Industri

| 3 november, 2022 | 0 kommentarer

Dacke Industris senaste år av stark tillväxt gör att vi nu kan ta ytterligare steg mot en större expansion. Vi effektiviserar och optimerar våra divisioner för Fluid Power Technology, Air Technology & Electromechanics, Special Technology, Electronics och Building Systems & Products.

Dacke Industri har glädjen att meddela att Mikael Lundgren utsetts till VP för divisionen Fluid Power Technology, från och med den 1 november 2022.

Mikael kommer fortsättningsvis parallellt med rollen som VP för Fluid Power Technology, ha kvar sin nuvarande och viktiga roll som VD för PMC Hydraulics Group, den nordiska ledaren av innovativa hydraulsystem och komponenter för kunder inom industri, energi, mobil och marinsektorerna.

Mikaels historia inom verksamheten sträcker sig lång tid tillbaka. Han började som VD för ett av dotterbolagen i Sverige 2005. Efter några år tillträdde han som VP Key Accounts med ansvar för de globala OEM-kunderna i koncernen och var en del av koncernens ledningsgrupp. Före 2005 har Mikael haft flertalet VD befattningar och tyngre produktionsledningsroller i flera industriföretag, bland annat inom Cardo Group.

”Det är med spänning och glädje jag fortsätter resan och utvecklingen av Fluid Power Technology divisionen, där jag har varit en del av grunden och den långa historian inom Dacke Industri när Nordstjernan förvärvade PMC Group.  Det finns en logik i att skapa en division med tydligt fokus på hydraulik tillsammans med dotterbolagen Arcos Hydraulik, PMC Cylinders och PMC Hydraulics. Jag ser fram emot att arbeta med divisionen för att fortsätta att utveckla de befintliga bolagen inom Power, Motion & Control, ” säger Mikael Lundgren.

”Jag har högt förtroende för Mikaels bidrag med sin bakgrund och långa erfarenhet och kompetens inom hydraulikområdet. Det skapar möjligheter för att fortsätta att utveckla våra befintliga bolag samtidigt som vi ser stor potential för fler förvärv och affärstillväxt framöver,” säger Lars Fredin, VD och Koncernchef på Dacke Industri.

Vi är Dacke Industri

Dacke Industri är en långsiktig ägare som utvecklar och investerar i innovativa teknikföretag, gärna med fokus på kundanpassade komponenter och system. Vi tillför industriellt kunnande, ett starkt nätverk och bibehåller en entreprenöriell miljö i våra företag. Företagen har en mycket hög grad av självständighet och drivs decentraliserat.

Våra bolag har egna produkter eller system med ett starkt tekniskt fokus, utvecklings- och designkunnande samt kvalitetsutförande. Flera av våra bolag använder existerande plattformar för innovation och jobbar gärna med miljötekniskt uthålliga produkter och produktion.

Dacke Industri ägs sedan januari 2016 av Nordstjernan.

Idag har Dacke Industri 17 dotterbolag, över 1600 anställda över hela världen och en omsättning på över 4 miljarder kronor.

www.dackeindustri.com 

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Fredin
Group CEO, Dacke Industri
[email protected]
+46 70 770 71 00

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *