MilDef vinner order värd 82 MSEK i Norge

| 4 juli, 2022 | 0 kommentarer

MilDef, en global leverantör av taktisk IT, kommer att leverera teknologi till ett norskt försvarsfordonsprogram med leveranser under 2022-2023. Detta är en uppföljningsorder på ett befintligt program och en ”mid-life upgrade” av pansarfordon i M113-serien. Kunden är statliga Forsvarsmateriell i Norge.

MilDef kommer att utrusta pansarfordon med datorer, displayer och nätverksinfrastruktur för digitala ledningssystem. Olika varianter av M113 pansarfordon kommer att stå i fokus för leveranserna i programmet. Existerande teknologi i fordonen levererades av MilDef och andra leverantörer 2008. Den nya leveransen består av taktisk IT från MilDefs hårdvaruportfölj, integrationer, samt andra tjänster. Ordervärdet på leveranser under 2022 beräknas uppgå till 12 MSEK och till 70 MSEK under 2023.

– Vi samarbetar tätt med FMA som en integrerad del av Norges digitaliserings- och moderniseringsprogram, och vi ser fram emot att intensifiera samarbetet under kommande år, säger Björn Karlsson, VD MilDef Group. Teknologin som vi utvecklar har också potential för användande inom fler NATO-länder, avslutar han.

MilDef är en kontrakterad leverantör till Norges försvarslogistiska myndighet, Forsvarsmateriell.

Denna information är sådan som MilDef Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 4 juli 2022 kl.16:40 CEST.

Björn Karlsson, VD
Telefon: +46 705 25 01 07
E-post:
bjorn.karlsson@mildef.com
Olof Engvall, Head of IR & Communications
Telefon: +46 733 41 45 73
E-post: olof.en[email protected]

Om MilDef
MilDef grundades 1997 i Helsingborg, Sverige, och är en leverantör av taktisk IT för krävande miljöer. Taktisk IT inkluderar ruggad elektronik, mjukvara och tjänster. MilDefs produkter säljs idag till fler än 160 kunder via MilDefs dotterbolag i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien och USA samt via partnernätverk till över 30 länder, främst inom EU. MilDef är noterat på Nasdaq Stockholm. www.mildef.com 
2022 fyller MilDef 25 år – se vår film här

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.