Mölnlycke tar första spadtaget för nya huvudkontoret på GoCo Health Innovation City

| 22 juni, 2022 | 0 kommentarer

Idag tog Mölnlycke första spadtaget till sitt nya huvudkontor på GoCo Health Innovation City. ”Det här är ett både historiskt och strategiskt steg för att säkerställa att Mölnlycke fortsätter att vara en ledare, som driver och formar framtiden för sjukvården”, säger VD Zlatko Rihter.

Mölnlycke flyttar in i sitt nybyggda huvudkontor under senare delen av 2024. Kontoret får en totalyta om 16 000 kvm och kommer att vara placerat i ett av GoCos bästa lägen med kapacitet för runt 800 medarbetare. Kontoret byggs för att etablera en ny nivå av flexibilitet för bolagets arbetsmiljöer, som möter medarbetarnas många olika behov för samarbete, socialt umgänge, eget fokusarbete och projektarbete.  

”Mölnlycke är redan en fantastisk arbetsplats, där vi som företag och våra medarbetare gör skillnad för människors livskvalitet varje dag. På GoCo kommer vi att få en inspirerande fysisk arbetsplats som fullt ut kommer att stödja våra strävanden att ta både Mölnlycke, våra kunder och vårt eget välmående till nya höjder”, säger Kristin Hedlund, Mölnlyckes EVP Legal, General Councel och HQ Site Manager.

GoCo Health Innovation City är en stadsdel i Mölndal med fokus på hälsa och life science, som samlar företag, forskare, entreprenörer och talanger från hela världen för att hitta morgondagens hälsoinnovationer. 

”Jag tror starkt på att GoCo, med sitt kluster av samarbetande företag, kommer att vara en av de globala hotspots som för hälsoinnovation framåt. Det kommer att attrahera talanger både lokalt och globalt och vara en sann magnet för hela Göteborgsregionen. Mölnlycke har en stark historia av tillväxt och vår etablering på GoCo kommer stärka våra möjligheter att fortsätta den resan”, säger Mölnlyckes VD Zlatko Rihter.

Mölnlycke kommer att ta rollen som grundande partner, vilket innebär att man kommer att vara en aktiv aktör i att utveckla GoCo Health Innovation City.

“Det är med stor glädje vi tar oss ett steg närmare att realisera Mölnlyckes framtida arbetsplats, en ny mötesplats där både medarbetare och besökare ska trivas och vilja stanna på. Vi ser också fram emot att se Mölnlycke bli en del av GoCo och tillsammans med andra aktörer i området bidra till hälsoinnovation och nya lösningar på globala hälsoutmaningar”, säger Joel Ambré, VD Vectura och Head of GoCo Health Innovation City.

För mer information, kontakta:

Magnus NordbergCommunications Manager Business Partner+46 31 722 34 [email protected]

Mölnlycke är ett världsledande företag inom medicinska produkter och lösningar.

Mölnlycke strävar efter att utveckla vården genom att förbättra kliniska och hälsoekonomiska resultat, genom innovation, utbildning och starka och varaktiga kundrelationer. Kärnverksamheten finns inom fyra affärsområden: Sårvård, Operationsrumslösningar, Operationshandskar och Antiseptics.

Mölnlycke sysselsätter cirka 8 000 personer globalt. Huvudkontoret finns i Göteborg och företaget är verksamt i mer än 100 länder världen över. Sedan 2007 är Mölnlycke en del av Investor AB, en engagerad ägare av högkvalitativa, globala företag som grundades av familjen Wallenberg 1916. 

För mer information, besök www.molnlycke.com 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.