Möt framtidens utmanare inom teknik

| 24 september, 2021 | 0 kommentarer

Den 22 september utsågs Linn Ekberg till Årets Female Technical Engineer 2021, en utmärkelse som delas ut till en kvinnlig ingenjörsstudent som kommer ha stor påverkan inom teknik i näringslivet.


På bild: Linn Ekberg, Årets Female Technical Engineer 2021
Foto: Adam Stigborn, StigbornFrost

 

Female Technical Engineer drivs av CoGig AB och är ett program som riktar sig till kvinnliga ingenjörsstudenter med intresset och ambitionen att utmana dagens teknik. Syftet med programmet är att skapa en plattform för kvinnliga ingenjörsstudenter och företag att mötas, synliggöra kvinnliga ingenjörer som förebilder inom teknik samt att uppmuntra kvinnliga studenter inför framtida roller inom teknik. Programmet fungerar även som en urvalsprocess för att utse årets Female Technical Engineer, som får ett skräddarsytt traineeprogram på tre av partnerföretagen. Den 22 september utsågs Linn Ekberg till Årets Female Technical Engineer 2021. Linn studerar maskinteknik på Lunds Tekniska Universitet.
Female Technical Engineer samarbetar med några av Sveriges ledande företag som representerar flera olika områden inom den svenska industrin och som ser vikten av mångfald och jämställdhet. Årets partnerföretag är: Boliden, Holmen, LKAB, Northvolt, Schneider Electric och Rejlers.

– Vi tycker det är en fantastisk möjlighet att få visa framtidens kvinnliga ingenjörer alla de spännande utmaningar som finns inom Boliden, där avancerade tekniska lösningar, ett hållbart samhälle och ökad mångfald är i fokus. Boliden och jag personligen brinner för det här värdefulla initiativet, säger Åsa Jackson, Senior Vice President Corporate Responsibility på Boliden.

Vi har mött många lovande ingenjörer genom programmet och kunnat bjuda in dem till våra anläggningar. Det har varit en sann glädje att rekrytera ingenjörer från förra årets program och vi hoppas kunna hitta ännu fler av de otroliga talanger som samlas här, säger Katarina Borstedt, Director of Growth på Northvolt.

– Genom samarbetet med Female Technical Engineer hoppas vi kunna visa att det finns en självklar plats för fler kvinnor i företaget och branschen, säger Charlie Timmermann, vd Schneider Electric Sverige.

Genom programmet har vi fått chans att lära känna morgondagens ingenjörshjältar, engagerade och kompetenta med ett stort intresse för tekniken. Vi är övertygande om att en inkluderande och jämställd arbetsplats skapar kreativa team och lösningar. Vårt samarbete med Female Technical Engineer är ett viktigt steg på vår resa framåt, säger Sanna Selvehed, Talent Acquisition Specialist på Rejlers.

– För att klara av de utmaningar vi står inför med att sätta en ny världsstandard för koldioxidfri gruvbrytning behöver vi på LKAB framtidens innovativa lösningar. Samarbetet med Female Technical Engineer gav oss möjligheten att träffa många fantastiska ingenjörer som kommer att vara en del av lösningen vi ger imorgon och det vi såg gav oss hopp och stärker oss i vår vision om en hållbar och mer jämställd värld, säger Adam Dresch, HR Business Partner på LKAB

Juryns motivering lyder:
”Årets Female Technical Engineer är en person med förmåga att snabbt finna lösningar genom att förstå kärnan i utmaningen, utan att tappa fokus på helheten. I kombination med ett starkt driv och god initiativförmåga är hon en kraft att räkna med nu och i framtiden. Intresset för tekniktunga branscher syns tydligt i hennes nyfikenhet för partnerföretagens verksamhet och den skillnad de gör för samhället i stort. Hon står stadigt i sina tekniska kunskaper och genom den vill hon bidra till den hållbara utvecklingen. Juryn har valt en kvinna som kommer att ha stor påverkan inom teknik.”

Så här säger Linn Ekberg om sitt deltagande i programmet och till utmärkelsen:
”Vilken häftig resa vi deltagare har fått chansen att vara med på tack vare CoGig! Dessa veckor har verkligen varit något över förväntan där partnerföretagen anordnat spännande träffar, som fått oss deltagare att känna oss sedda och som en riktig tillgång för branschen. Framöver tar jag med mig den gemenskap jag har fått av alla otroligt ambitiösa och härliga kvinnor, som jag vet kommer förändra framtiden inom teknik. Jag ser verkligen fram emot den spännande möjligheten av att få traineetjänsten som årets Female Technical Engineer.”

För mer information om programmet, besök www.femaletechnicalengineer.se  

Cecilia Västgård

Verksamhetschef och projektledare
072- 574 64 13
[email protected]

Vår vision är enkel: Vi vill att makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan män och kvinnor. Att komma dit, inte så enkelt. Vi började vår resa 2013 när fyra ingenjörer grundade kärnan i vår verksamhet: utvecklingsprogram för kvinnliga ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning. Idag är vi stolta över att samarbeta med några av de mest slagkraftiga företagen i Sverige för att förvandla vår vision till verklighet genom att skapa en match mellan människor, intressanta roller och företag.

We are the new way to find great minds – We are CoGig!

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *