My Lindh ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla

| 9 januari, 2020 | 0 kommentarer

PRESSINBJUDAN

Välkommen till pressvisning av årets första utställning på Ebelingmuseet i Torshälla: Vad min blick gjorde med fåglarna, av My Lindh.

My LindhNordic Panoramas Landscape No 2
My Lindh-Nordic Panoramas, Landscape No 2.

Tid: torsdag 16 januari, 14.00
Plats: Ebelingmuseet, Torshälla
Medverkande: 

My Lindh, konstnär
Marie Andersson, intendent, Ebelingmuseet

Vernissage av utställningen lördag 18 januari kl. 12.00 – 16.00. Invigning sker kl. 13.00. Utställningen pågår till och med 5 april.

För mer information, kontakta:
Marie Andersson, intendent, Ebelingmuseet
070-086 68 06, [email protected]
 

My Lindh – Vad min blick gjorde med fåglarna
My Lindhs arbete utgår ifrån platser och situationer. Hon undersöker berättelser i de delade rummen, ofta offentliga platser eller naturen. Med ett direkt tilltal och ett slags envist insisterande, koncentrerar Lindh blicken på det som är här och nu, i relation till det som varit och det som snart ska komma. Utställningen Vad min blick gjorde med fåglarna, är platsspecifik och riktar sig direkt till besökaren. Verken behandlar ett tillstånd av instabilitet och annalkande förändring i förhållande till natur, djur och ekosystem. Att inte finna fast mark under fötterna, i ett här och nu som omskapas. Verken är på en gång meditativa och oroande. Utställningen består av video, texter, ljud och skulptur.

My Lindh växte upp i Eskilstuna samt Torshälla och är nu bosatt i Stockholm. Hon är utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och Konstfack i Stockholm. Lindhs arbeten har bland annat visats på Göteborgs Konsthall, Galleri Syster, Iaspis, Färgfabriken och i internationella grupputställningar, screenings och festivaler. Hon har genomfört flera offentliga verk och är representerad på Statens konstråd, Västerås konstmuseum, Stockholm Konst samt kommuner och landsting.

www.mylindh.com

www.eskilstuna.se/ebelingmuseet
www.facebook.com/ebelingmuseet
www.instagram.com/ebelingmuseet

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *