Nära gränsen – så undviker du att bli utmattad innan det är för sent

| 25 mars, 2021 | 0 kommentarer

Känner du dig utmattad? Eller har du redan gått in i väggen och är på väg tillbaka? Missa då inte den här självhjälpsboken som lär dig att upptäcka och motverka utmattningssyndromet innan det är för sent. Genom olika övningar kan du lära dig att hantera oro, ångest, panikattacker, depression och stress.

I sin debutbok Nära gränsen – så använder du psykologens verktyg för att inte bli utmattad delar psykologen och medieprofilen David Waskuri med sig av sina bästa verktyg för att må bra, särskilt om du inte går till en psykolog för att bearbeta problemet. Hans främsta mål är att förebygga den stress och oro som drabbar allt fler i samhället. Han betonar särskilt vikten av att planera in återhämtning.
Davids huvudbudskap är att vi måste stoppa utvecklingen mot sämre psykologisk hälsa i vårt samhälle innan det är för sent. Det handlar om att hitta balans mellan arbetsbelastning och återhämtning och om att bli bättre på att säga ifrån och sätta gränser.

”Vi lever i ett samhälle där pengar och prestation är mycket viktigt”, säger David. ”Det är betydelsefullt att vara framgångsrik och lyckad. Att försöka uppnå det ökar risken för utmattningssyndrom. Ofta har man fått dessa krav på sig redan hemifrån som liten och då blir man ännu mer sårbar för stress.

Han betonar att det ofta finns en förvrängd bild av vad det innebär att ta hand om sig själv, något som sällan handlar om den psykiska hälsan utan snarare ofta om att hålla sig i form på löprundan eller se bra ut framför spegeln.David Waskuri föddes 1981 i Stockholm. Efter många års studier i Norrland och utlandspraktik i Buenos Aires, Argentina, flyttade han tillbaka till sin födelsestad, där han numera bor med sin familj. David är legitimerad psykolog, specialist inom psykologisk behandling och psykoterapi, legitimerad psykoterapeut samt socionom. Han är grundare av Sveapsykologerna som finns i både Stockholm, Göteborg och snart även i Malmö. Han har medverkat i både tidningar och teve, skapat onlinekurser, drivit en podcast och hållit digitala föreläsningar.

Utkommer 21 mars.

Kontakt: [email protected]

Kunskapshuset Förlag är ett bokförlag som ger ut facklitteratur. En del av Hoi Förlagsgrupp.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *