Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson till Örnsköldsvik

| 14 juni, 2022 | 0 kommentarer

På onsdagen reser näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson till Örnsköldsvik för att delta vid det första spadtaget av RISE nya pilothall och nationella innovationsnod för bioraffinaderiutveckling. Syftet med den nya satsningen är att bidra till grön omställning genom att bättre kunna ta tillvara skogsråvara.

Onsdagen börjar med att näringsministern besöker Domsjö och RISE i Örnsköldsvik. På plats möter statsrådet RISE vd Pia Sandvik för samtal om regeringens strategiska satsning på pilotanläggningar. Därefter möter näringsministern en rad företag som nyttjat RISE och som delar med sig av erfarenheter från sina uppskalnings- och kommersialiseringsresor.

Därefter deltar näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson vid det första spadtaget av pilothallen och innovationsnoden tillsammans med RISE vd Pia Sandvik och NCC:s vd Tomas Carlsson.

Statliga forskningsinstitutet RISE utvecklar och moderniserar testbäddar för bioraffinaderi och cirkulär ekonomi för att bättre kunna ta tillvara nordisk skogsråvara. Som en del i detta arbete uppförs nu en öppen flexibel pilothall och nationell innovationsnod för bioraffinaderiutveckling i anslutning till RISE miljö i Örnsköldsvik. Pilothallen bedöms stå färdig nästa år.

Innan dagen avslutas besöker statsrådet företaget Liquid Wind för att höra om bolagets planer på att att bygga världens första fullskaliga elektrometanolfabrik för koldioxidneutralt fartygsbränsle i Norrland. Näringsministern besöker även Metsä Board för samtal om företagets miljardinvestering i massabruket i Husum med målet om en fossilfri massafabrik 2030.

För mer information om programpunkterna eller intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Kajsa Loord.

Presskontakt:
Kajsa Loord
Pressekreterare hos näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson
Tel 073 075 97 31
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.