NCC bygger Trädstaden, 40 bostäder i Åhus

| 1 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Läs original

NCC ska tillsammans med Lernacken Fastigheter och K-Fastigheter bygga totalt 40 radhus och parhus i bostadsområdet Täppet i Åhus, strax utanför Kristianstad. Uppdraget, som är en totalentreprenad, uppgår till cirka 80 MSEK.


Illustration: Krook & Tjäder Uulas

-Tillsammans med NCC och K-Fastigheter ser vi fram emot att bygga träbostäder med arkitektonisk höjd och hög hållbarhetsprofil i Täppet, ett populärt område med närhet till Åhus stadskärna samt vidsträckta sandstränder och fina rekreationsområden alldeles runt husknuten, säger Joakim Lindahl, Lernacken Fastigheter.-K-Fastigheter har köpt 19 av radhusen, vilka kommer att erbjudas som hyresrätter med teknisk standard i linje med våra koncepthus. Radhusen blir ett bra komplement till de 58 hyreslägenheter vi idag har i Åhus, i kvarteret Tätörten, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef, K-Fastigheter.

Projektet uppförs i Täppet i Åhus, där NCC 2020 tilldelades en markanvisning för området Trädstaden som utvecklats tillsammans med arkitekterna Krook & Tjäder Uulas. Därefter har NCC vidareutvecklat bostäderna tillsammans med Lernacken och K-Fastigheter.

Bostäderna fördelar sig på 19 hyresrätter som uppförs i samarbete med K-Fastigheter och 21 bostadsrätter i samarbete med Lernacken Fastigheter. De totalt 40 bostäderna byggs som radhus och parhus med två till fem bostäder i varje huslänga. Området har tydlig hållbarhetsinriktning, bland annat har husen trä i fasad och konstruktion och befintliga träd på platsen sparas där så är möjligt. Arkitekturen knyter an till traditionell bebyggelse samtidigt som det har ett modernt uttryck.

-Äntligen kan vi sätta spaden i marken för Trädstaden som vi utvecklat i nära samverkan med arkitekten och kunderna, likt tidigare populära radhus i bland annat Hammars Park i Kristianstad och Gustavslund i Helsingborg, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sweden.

Projekteringsarbetet pågår och byggstart blir i oktober. Inflyttning beräknas bli i början av 2023.

Affären uppgår till cirka 80 MSEK och orderregistreras i tredje kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sweden, tel 070-658 12 09
Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner syd NCC, tel 076-521 53 43

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: [email protected], NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *