Nectarine Health™ at Home är nu registrerat hos FDA

| 26 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Brighter AB (publ) meddelade idag att dess dotterbolag Pink Nectarine Health AB och fjärrvårdssystemet Nectarine Health™ at Home nu har registrerats hos U.S. Food and Drug Administration (FDA), med systemet listat i klass II för medicinsk utrustning. Registreringen hos FDA är inte är obligatorisk men Nectarine Health tror att detta kan öppna upp för ytterligare försäljningskanaler.
 
”FDA-registreringen för Nectarine Health™ at Home är ytterligare ett viktigt steg i vår ambition att kommersialisera vår produkt. Vi tror att registreringen som klass II kommer att vara till vår fördel när vi undersöker möjligheter med utvalda partners på den amerikanska sjukvårdsmarknaden” säger Matthias Tietze, VD för Nectarine Health.
 
 
För ytterligare information kontakta:
Brighter Investor Relations
[email protected]
 
Certified Adviser
Brighters Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB +46 (0)8 – 684 211 00, [email protected], www.eminova.se
 
Om Nectarine Health
 Nectarine Health™ at Home är AI-baserad teknologi som är skapad för att ge en livsbejakande självständighet till äldre genom möjligheten att känna sig trygga att bo hemma längre, en säkerhet och en vetskap om att hjälp alltid finns till hands. Nectarine Health är ett internationellt företag med ett team på 40 personer och huvudkontor i Gamla Stan, Stockholm, Sverige. Vi tror på att bättre och mer intelligenta verktyg kan stötta en positiv samhällsutveckling och innebära kvalitet i omsorgen, allteftersom vi globalt blir allt äldre.
 
Om Brighter AB (publ)
Brighter är ett svenskt healthtech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar har utvecklats med en vision om att stärka och underlätta flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – med målet att förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighters kvalitetsledningsystem är ISO-13485-certifierat. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG.
 
För mer information, besök vår webbplats på www.brighter.se
 
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *