NENT Group presenterar sina första polska Viaplay Originals

| 3 augusti, 2021 | 0 kommentarer
  • ‘Polish Murderesses’, ‘Black Dog’ och ‘Freedom of the Swallow’ är nu under utveckling
  • Katarzyna Bonda, Polens största kriminalförfattare, och andra stjärnnamn är delaktiga i projekten
  • Viaplay är tillgängligt i Polen från och med den 3 augusti

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har lanserat ‘Polish Murderesses’, ‘Black Dog’ och ‘Freedom of the Swallow’ som sina första manusbaserade Viaplay Originals i Polen. Serierna utforskar ögonöppnande, fängslande och ofta banbrytande teman, och utvecklas i samarbete med några av Polens största och mest spännande kreativa talanger. Polska, nordiska och internationella originaldraman kommer att utgöra en av grundpelarna i NENT Groups streamingtjänst Viaplay i Polen, tillsammans med direktsänd sport, Hollywood-filmer och -serier, och barninnehåll.

‘Polish Murderesses’ baseras på Katarzyna Bondas bästsäljande true crime-bok med samma namn, där vi följer en grupp kvinnor med olika bakgrund och tillhörighet, men som har en sak gemensamt – de är alla mördare. Bonda är Polens största kriminalförfattare med över två miljoner böcker sålda, och hennes verk har publicerats i 15 länder. Serien kommer att produceras av NENT Groups Paprika Studios Poland.

‘Black Dog’ är ett psykologiskt actiondrama i sex delar där man får följa krigsveteraner som återvänder från konfliktområden i Afghanistan och Irak, där den polska arméns största stridsoperationer sedan andra världskriget utspelade sig. Nu möter soldaterna ett annat stridsfält, där de ställs öga mot öga med fattigdom och psykiska och fysiska ärr, men också korruption bland deras tidigare befälhavare. ‘Black Dog’ är skapad av Artur Kowalewski (‘The Pack’), ATM Grupas kreative producent.

Inspirerad av Paula Ers storsäljande debutroman, använder ‘Freedom of the Swallow’ en innovativ berättarstruktur för att skildra förödelsen som våld i nära relationer lämnar efter sig. Historien om Olga, vars utåt sett lyckliga giftermål döljer en mörkare verklighet, berättas genom flera karaktärers perspektiv som flätas ihop över sex avsnitt. ‘Freedom of the Swallow’ är skriven av Agnieszka Kruk och produceras av Opus TV.

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: “Vår storytelling har vunnit priser och underhållit en global publik, och vi är så glada över att nu tillämpa våra unika färdigheter för att utvecka polska Viaplay Originals. Vi vill spela en positiv och långsiktig roll i Polens kreativa scen, och kommer att jobba med de bästa talangerna – oavsett om de är kända idag eller om de har det framför sig. Precis som vi nu med dessa tre satsningar visar, kommer våra berättelser att vara annorlunda och tankeväckande samt underhållande.”

Viaplay är tillgängligt i Polen från och med den 3 augusti (www.viaplay.pl) till en kostnad av PLN 34 per månad, med en attraktiv lanseringskampanj. Viaplay är nu lanserat i nio europeiska länder, med ett inträde på den amerikanska marknaden under slutet av 2021, Nederländerna under första kvartalet 2022 och ytterligare marknader innan slutet av 2023.

Om NENT Groups originalproduktioner

NENT Group planerar att släppa minst 50 originalproduktioner under 2021. Under de senaste tre månaderna har ‘Home Invasion’; ‘Dystopia’; ‘Max Anger’; ‘Thunder in My Heart’; och ‘Try Hard’ haft premiär på Viaplay.

Nyligen meddelade originalproduktioner är säsong två av ‘Partisan’; säsong tre av ‘Heder’; säsong tre och fyra av ‘Lyckoviken’; ‘The Holiday’; säsong två och tre av ‘Pørni’; ‘Red Election’; ‘Hilma’; ‘Billy the Kid’; ‘Sisterhood’; ‘Who Shot Otto Mueller?’; en serie om Börje Salming; ‘Fadime’; ‘Taylors Island’; ‘Kin’; ‘What about Monica’; ‘Trom’; ‘RIKET EXODUS’; ‘Made in Oslo’; ‘Estonia – den sista vågen’; ‘Zebrarummet’; ‘Threesome’; ‘Suedi’; säsong två av ‘Stella Blómkvist’; säsong två av ‘Wisting’; ‘The Box’; ‘Två systrar’; ‘Furia’; ‘Close to Me’; ‘The Swarm’; säsong två av ‘Det som göms i snö’; ‘Harmonica’; ‘Perfect People’; säsong två av ‘Förhöret’; och ‘Margeaux’.

NENT Group kommer att producera två engelskspråkiga storfilmer varje år. Företaget har även etablerat ett samägt produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment och investerat i amerikanska studion Picturestart.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group)s streamingtjänst Viaplay finns i varje nordiskt land, i Estland, Lettland och Litauen, och i Polen. Viaplay lanseras i USA under 2021 och i Nederländerna under 2022, med lansering i ytterligare marknader till slutet av 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (‘NENT A’ och ‘NENT B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Nicholas Smith, Senior Communications Manager: +46 73 699 2695)
[email protected] (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
nentgroup.com / Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram

Integritetspolicy:
För att läsa NENT Groups integritetspolicy, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *