NENT Group släpper Camilla Läckbergs första film ’Glaciär’

| 4 februari, 2021 | 0 kommentarer

  • Svensk film med Lena Endre (’Kingsman: The Golden Circle’) och Alexander Karim (NENT Groups ’Advokaten’) i huvudrollerna
  • ’Glaciär’ är skriven av Camilla Läckberg och regisserad av Baker Karim
  • NENT Group planerar att släppa minst 40 originalproduktioner under 2021

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag, släpper den svenska filmen ’Glaciär’ som sitt nästa Viaplay Original. Det dystopiska dramat är succéförfattaren Camilla Läckbergs första filmmanus och i huvudrollerna ses Lena Endre och Alexander Karim. Världen är mitt uppe i en pandemi och karaktärerna tvingas att göra valet mellan kärleken och livet. Senare i vår blir ’Glaciär’ ännu en av de filmer som kommer att ha exklusiv premiär direkt på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.

Världen befinner sig i kaos. Hälften av mänskligheten har dött i en pågående pandemi. All mänsklig kontakt är förbjuden. Militären övervakar gatorna och människor som ses ute riskerar att bli beskjutna. De som har råd kan ta in på exklusiva karantän-hotell för att hålla sig 100 % isolerade. En före detta läkare (Lena Endre) har redan befunnit sig tre månader på ett sådant hotell när en pastor (Alexander Karim) checkar in. Efter att av misstag ha sprungit på varandra inleder de en oskyldig relation som snabbt utvecklas till att bli en hemlig och socialt distanserad romans. Det dröjer inte länge förrän de står inför valet att följa sina hjärtan för kärleken eller slåss för överlevnad.

Med 28 miljoner sålda böcker välden över är Camilla Läckberg en av Sveriges främsta författare och manuset till ’Glaciär’ är hennes första filmmanus. Filmen är regisserad av Baker Karim (’Malcolm’) och tillsammans med Alexander Karim (NENT Groups ’Advokaten’) är det trions debutfilm från deras nyetablerade produktionsbolag ’Bad Flamingo’.

Camilla Läckberg: ”’Glaciär’ är en kärlekshistoria som utspelar sig under en pandemi, och inspirationen kommer förstås från det vi alla har upplevt det senaste året, men i en något uppskruvad version. Det är ju min första filminspelning någonsin och jag är så golvad av alla talanger både framför och bakom kameran. Det har varit en ynnest att få se Lena Endre och Alexander Karim agera och Baker Karim regissera. Hela teamet har jobbat stenhårt, dag som natt, medan manuset växte fram eftersom. Jag är väldigt tacksam över att ha fått göra detta och nu hoppas jag att alla tittare kommer att älska filmen.”

’Glaciär’ är producerad av producenterna Olivier Guerpillon (´Sound of Noise´), Frida Hallberg (‘Jordbundna’) och David Nzinga.

Filippa Wallestam, Chief Content Officer, NENT Group: “Jag är jätteglad över att vi lanserar den här vackra kärlekshistorien skriven och skapad av några av Sveriges mest talangfulla berättare och med två av våra främsta skådespelare. ’Glaciär’ spelades in under en mycket svår tid och det är imponerande att se det fantastiska resultatet – jag ser fram emot att få dela den med våra tittare. Precis som ’Glaciär’ har fler och fler filmer premiär direkt på streamingtjänsterna och NENT Group ligger i framkant när det gäller den här utvecklingen.”

Inspelningarna i Stockholm slutfördes sent förra året och ’Glaciär’ kommer att ha premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay senare i vår.

Om NENT Groups originalproduktioner

NENT Group planerar att släppa minst 40 originalproduktioner under 2021. Under de senaste tre månaderna har säsong två av ‘Lyckoviken’; ‘The Defeated’; ‘The Head’; ‘Happily Married’; ‘Professionals’; säsong två av ‘Friheten’; ‘Orca’; säsong två av ‘The American Runestone’; och ‘Cryptid’ haft premiär på Viaplay.

Nyligen meddelade originalproduktioner är ‘Vi barn från Bahnhof Zoo’; ‘RIKET EXODUS’; ‘Made in Oslo’; ‘Estonia – den sista vågen’; ‘Zebrarummet’; ‘Threesome’; ‘Suedi’; säsong två av ‘Stella Blómkvist’; säsong två av ‘Wisting’; ‘The Box’; ‘Två systrar’; ‘Thunder in My Heart’; ‘Furia’; ‘Close to Me’; ‘Try Hard’; ‘Max Anger’; ‘Dystopia’; ‘Pernille’; ‘The Swarm’; ‘Delete Me’; säsong två av ‘Det som göms i snö’; ‘Harmonica’; ‘Perfect People’; säsong två av ‘Förhöret’; ‘Huss’; säsong två av ‘Den som dräper’; säsong tre av ‘Fixi i Playland’; säsong två av ‘Heder’; ‘Home Invasion’; och ‘Margeaux’.

NENT Groups ‘Wisting’ har visats på BBC Four och Sundance Now; ‘ALEX’ har sålts i Europa, Asien och USA; ‘Veni Vidi Vici’ har haft premiär på Hulu och har köpts av Lionsgate för en nyinspelning i USA; ‘Friheten’ har köpts av Canal+ och Topic; ‘Heder’ har sålts till RTL och VRT; ‘Den som dräper’ finns på BBC och ARTE; och ‘Mias magiska värld’ har lanserats på Sky Kids.

NENT Group har etablerat ett samägt produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment och investerat i amerikanska studion Picturestart.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) är Nordens ledande streamingföretag och vår vision är att bli Europas främsta streamingbolag. Vår streamingtjänst Viaplay finns i varje nordiskt land och lanseras i Estland, Lettland, Litauen, Polen och USA under 2021, med lansering i ytterligare fem marknader fram till 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (‘NENT A’ och ‘NENT B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Roberta Alenius, Head of Corporate Communications: +46 70 270 72 17)
[email protected] (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
nentgroup.com / Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram

Integritetspolicy:
För att läsa NENT Groups integritetspolicy, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *