Nexam Chemical håller föredrag i Wien om sin teknologi för plaståtervinning

| 12 september, 2022 | 0 kommentarer

Nasdaq First North-listade Nexam Chemical – som uppfinner, utvecklar, producerar och säljer tillsatser till plastindustrin i hela världen – deltar på AMI:s konferens i Wien. Henrik Bernquist, Business Manager på Nexam Chemical, talare på temat “Plastic Recycling Technology”. Konferensen går av stapeln den 13-15 september i Wien, Österrike.

Varje år tillverkas 400 miljoner ton plast. Och i dag återvinns endast 15 procent av detta. EUs mål är att öka den siffran till 50 procent redan 2025.

Under Nexams föredrag “Skräddarsy dina återvunna plasters egenskaper med hjälp av Reactive Recycling” kommer Henrik Bernquist att beskriva hur aktörer i återvinningsindustrin kan dra nytta av Reactive Recycling som är Nexams teknologi på området. Detta för att öka värdet av och förbättra kvaliteten på återvunnen plast och polymerer.

”Detta kommer att bli Nexams mest spännande område under de närmaste åren. Plaståtervinning är ett område där det verkligen behöver komma tekniksprång för att vi en dag ska kunna komma i närheten av de mål som myndigheter har satt upp. Nexam har en lösning som i många fall möjliggöra detta” säger Johan Arvidsson, vd på Nexam Chemical.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, [email protected] 

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB. FNCA Sweden AB kan nås på [email protected] samt per telefon på 08-528 00 399.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.