Nexam får ny agent i Sydkorea – fokus på återvinning

| 19 september, 2022 | 0 kommentarer

– Industriellt försök med lösningen Reactive Recycling beställd

Nasdaq First North-listade Nexam Chemical – som uppfinner, utvecklar, producerar och säljer tillsatser till plastindustrin i hela världen – sluter avtal med en ny agent i Seoul, Sydkorea. En beställning för att genomföra ett större industriellt försök att reparera återvunnen plast med Nexam Chemicals lösning Reactive Recycling är gjord. Lösningen Reactive Recycling är något som avsevärt förbättrar plaster och polymerers egenskaper.

Beställningen för reaktiv återvinning för återvunnen PET (r-PET) till Korea är värd 140 000 SEK. Den uppgraderade r-PET ska användas i fordonsapplikationer med en försäljningspotential för Nexam Chemical på 14 MSEK per år.

”Med en ny agent och på en ny marknad ser vi fram mot fler projekt och nya affärer. Att kunna reparera återvunnen plast har många fördelar – i detta fall att förse fordonsindustrin med nya applikationer”, säger Johan Arvidsson, vd på Nexam Chemical.

”År 2020 förbjöd Sydkorea import av PET-flaskor för att uppmuntra och förbättra inhemsk insamling och återvinning av PET. Från och med 2022 kommer de att förbjuda import av plastavfall från utlandet, vilket kan bli en bra affärsmöjlighet för oss. Detta eftersom det sätter mer fokus på inhemsk återvinning och kan

påskynda efterfrågan på Nexams produkter”, säger Mr. Saan-Soo Cha.

Agenten, Mr. Sang-Soo Cha, har närmare 30 års erfarenhet från den kemiska industrin och har tidigare bland annat arbetet flera år som försäljningsdirektör och general manager för Perstorp AB inom den koreanska divisionen.

”Till produktportföljen för reaktiv återvinning arbetar Mr. Cha också med och utvecklar vår NEXIMID-portfölj med fokus på elektronikindustrin, ett område där det pågår mycket forskning och utveckling i Sydkorea”, säger Johan Arvidsson.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, [email protected] 

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB. FNCA Sweden AB kan nås på [email protected] samt per telefon på 08-528 00 399.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.