Nordiska fotografer utforskar relationen mellan människan och naturen

| 14 november, 2022 | 0 kommentarer

I den nyöppnade utställningen Snöflingor och andra överraskningar på Landskrona Foto visas verk av 16 internationellt kända konstnärer från Island, Sverige, Finland och Danmark på teman som snöflingor, växtlighet och mänskligt ingrepp i naturen.

Snöflingor och andra överraskningar visas på Landskrona Fotos utställningslokal i Tyghuset vid Kasernplan till och med den 29 januari 2023.

Utställningens verk belyser människans förhållande till naturen och andra levande varelser på olika sätt. Gemensamt för de medverkande konstnärerna är att de är upptagna av naturens olika fenomen eller element som träd, berg, växter, fåglar och snöflingor.

Snöflingor och andra Överraskningar är curerad av den isländska författaren och curatorn Sigrún Alba Sigurðardóttir, som har utvecklat begreppet poetisk berättelse. Konceptet belyser ett särskilt sätt att använda ett fotografi som ett poetiskt och berättande medium som kan hjälpa att förstå och känna av världen.

Deltagande fotografer
Elina Brotherus (FI), Katrín Elvarsdóttir (IS), Tinna Gunnarsdóttir (IS), Hallgerður Hallgrímsdóttir (IS), Mathias Svold & Ulrik Hasemann (DK), Einar Falur Ingólfsson (IS), Tiina Itkonen (FI), Astrid Kruse Jensen (DK), Sanna Kannisto (FI), Jacob Kirkegaard (DK), Helene Schmitz (SE), Trine Søndergaard & Nicolai Howalt (DK), Magnus Wennman (SE) och Hendrik Zeitler (SE).

Nordiskt samarbete
Snöflingor och andra överraskningar är del av ett större nordiskt samarbete mellan Landskrona Foto, Fotografisk Center i Köpenhamn och Northern Photographic Centre i Finland. Den har tidigare visats på Fotografisk Center i Köpenhamn och kommer efter utställningsperioden i Landskrona att visas på Northern Photographic Centre i Finland.

Besöksinformation
Snöflingor och andra överraskningar visas på Landskrona Foto till och med den 29 januari 2023.
Adress: Landskrona Fotos utställningslokal vid Kasernplan/Kavallerigatan 4, Landskrona
Öppettider: tors-sön kl. 12-17 
Fri entré

För mer information
Jenny Nordquist
Konstnärlig ledare, Landskrona Foto
[email protected]
0418-47 30 83
landskronafoto.org

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *