Nordr säljstartar nya bostadsrätter i västra Göteborg

| 6 maj, 2022 | 0 kommentarer

Efter fin efterfrågan ökar Nordr utbudet av nya, moderna bostadsrätter vid Opaltorget. I maj erbjuds ytterligare 23 bostäder till försäljning i projektet Parkhusen.

Parkhusen är en viktig pusselbit i den omvandling av en hel stadsdel runt Opaltorget som påbörjats av Göteborgs stad. De nya bostadshusen ska byggas invid den helt nya, stora parken med skolor, mat- och servicebutiker samt spårvagnshållplats i direkt närhet.

Genom att ta bort en del gammalt och komplettera stadsdelen med ytterligare bostäder, verksamheter och arbetsplatser skapas här förutsättningar för mer liv och rörelse under en större del av dygnet. En ny huvudgata bidrar också till ett flöde genom området och knyter ihop Opaltorget med omgivningen. Ambitionen är att göra Nya Opaltorget till ett livligt, modernt och tillgängligt område med täta kollektivförbindelser till city och med närhet till grönområde, havet och Frölunda Torg.

Nordr utvecklar efterfrågade, hållbara och prisvärda bostadsrätter i området, som domineras av hyresrättslägenheter.

-Vi ser att många som erbjuds möjligheten vill äga sitt boende. Att addera bostadsrätter är ett viktigt inslag i den pågående omvandlingen av Opaltorget, där många saknat den här boendeformen säger Pål Aglen, tillförordnad koncernchef för Nordr.

I vintras säljstartade den första etappen i Parkhusen, hus 2 med 43 lägenheter om 1–3 rum och kök. Gensvaret har varit positivt och med en stor efterfrågan på mindre trerumslägenheter. Nu inleds försäljningen av bostäderna i hus 1, som omfattar totalt 76 bostäder.

-Opaltorget är en dold pärla som fler och fler upptäcker. Nu tillför vi fler bostäder i de storlekstyper främst yngre efterfrågar för att kunna bo kvar i området när två blir tre, säger Niels-Peter Jacobsen, regionchef för Nordr i Väst.

Inflyttning planeras under vinter/vår 2024. För mer information om projektet Parkhusen, besök: 119 Svanenmärkta bostadsrätter i Parkhusen, Västra Göteborg (nordr.com)

För ytterligare information, kontakta:

Jonas Engelblom, kommunikationdirektör Nordr, [email protected], 070-22 29 223

Niels-Peter Jacobsen, regionchef Väst, [email protected], 070-287 93 72

Fakta om Nordr:
Nordr har totalt 16 400 bostäder under utveckling i Sverige och Norge. Koncernen har 200 medarbetare i de båda länderna. Nordr ägs av ett konsortium bestående av Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA och Union Real Estate Fund III Holding AS. Nordr har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige och Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger i Norge.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.