Nordstjernan investerar i medicinteknik-bolaget Ascilion

| 3 januari, 2022 | 0 kommentarer

Nordstjernan investerar i Ascilion, ett svenskt medicinteknik-bolag som grundades 2012 och är baserat i Stockholm. Ascilion har utvecklat och patenterat en teknologi som med hjälp av ihåliga mikronålar kan extrahera den interstitialvätska som finns mellan kroppens celler, och som är en god bärare av biomarkörer. Ascilions teknologi har en mängd applikationsområden, däribland inom flera grenar av den medicinska diagnostiken. Nordstjernan blir näst största ägare i Ascilion och som partner till bolagets grundare och befintliga ägare är ambitionen att accelerera bolagets kommersiella utveckling.

 

”Vi är imponerade av Ascilions teknikplattform och av teamet bakom bolaget. Ascilions produkter är i framkant och kan bidra till att utveckla och förbättra dagens diagnostiska metoder. Nordstjernans ambition är att fortsätta att växa inom sektorn hälsa, och medicinteknik och diagnostik är områden vi aktivt vill investera i. Vi ser fram emot att stödja Ascilion i bolagets framtida utveckling”, säger Nordstjernans verkställande direktör Peter Hofvenstam.

 

”Vi är väldigt glada över att få in Nordstjernan som ägare. Vi ser fram emot att tillsammans med Nordstjernan transformera Ascilion från ett utvecklingsbolag till ett levererande medicinteknik-bolag”, säger Ascilions medgrundare och verkställande direktör Markus Renlund.

 

Nordstjernan har de senaste åren investerat aktivt i hälso-sektorn och idag svarar innehav inom denna sektor för närmare 25 procent av Nordstjernans substansvärde.

 

Parterna är överens om att inte offentliggöra villkoren för transaktionen.
 
 
Peter Hofvenstam

Verkställande direktör
Nordstjernan AB
  
  
Frågor besvaras av:
  

Peter Hofvenstam, verkställande direktör Nordstjernan
E-post: [email protected]

 

Stefan Stern, kommunikationsansvarig Nordstjernan
Telefon: +46 70 636 74 17
E-post: [email protected]
  

   

  

Nordstjernan är ett familjekontrollerat investeringsföretag, som genom aktivt och långsiktigt ägande i nordiska företag skall skapa värdetillväxt. Mer information om Nordstjernan finns på www.nordstjernan.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.