NRC vinner basunderhållskontraktet Mitt- och Ådalsbanan

| 6 juli, 2022 | 0 kommentarer

NRC Group tilldelades idag basunderhållskontraktet Mitt- och Ådalsbanan, där anbudssumman uppgår till 773 miljoner kronor.

Uppdragsgivare är Trafikverket, och kontraktet sträcker sig från juni 2023 till maj 2028.

Niklas Sundel, Affärsområdeschef Underhåll, kunde inte vara stoltare:

– Vi har ansvarat för underhållet på MÅB sedan 2011, vi känner oss hemma där och för oss fanns det inget annat än att vi skulle stanna kvar. Våra medarbetare gör ett otroligt jobb, och att vi tagit hem tre av tre av våra underhållskontrakt som varit ute på anbud i år tycker jag talar sitt tydliga språk. Varje vinst har varit en del av NRC:s strategi, och vi fortsätter att röra oss i planerad riktning.

Mitt- och Ådalsbanan omfattar ca 860 spkm järnväg med 12 bandelar och en rangerbangård, och kontraktsområdet ligger inom Medelpad, Jämtland och Ångermanland från Sundsvall till Norska gränsen (Mittbanan), Övre Stambanan (Bräcke – Långsele), tvärbanan Långsele till Västeraspby samt Ådalsbanan (Västeraspby till Sundsvall).

Henning Olsen, koncern-Vd, kommenterar vinsten:

– Med den här tilldelningen så har vi säkrat alla våra underhållskontrakt ute på anbud i år i Sverige. Det är tydligt att vårt systematiska arbete kring anbudsprocesser och projektgenomförande ger resultat. Vi har ett skarpt fokus på att vinna kontrakt till rätt pris, och vårt team i NRC Group Sverige har gjort ett fantastiskt jobb för att öka effektiviteten och förbättra prestandan.

Tilldelningsbeslutet kan överprövas inom tio (10) dagar från det att tilldelningen meddelats.

För mer information

Robert Röder, Vd NRC Group Sverige

[email protected]+4670 285 29 29

Om NRC Group

NRC Group är den ledande järnvägsinfrastrukturen i Norden med mer än 2 000 yrkesverksamma i Norge, Finland och Sverige. Företaget skapar infrastruktur som går bortom dagens och morgondagens krav och erbjuder ett komplett utbud av tjänster under livscykeln för transportinfrastrukturen. Tjänsterna inkluderar markarbete, banarbete, säkerhets-, el-, telekom- och signalsystem samt miljötjänster som avveckling och återvinning.

NRC Group har haft en betydande tillväxt sedan starten 2011 och har en omsättning på cirka 6,5 miljarder NOK. NRC Group, med huvudkontor beläget i Lysaker, Oslo, är noterat på Oslo Börs under ticker ”NRC”. Företagets verkställande direktör är Henning Olsen.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.