Nu börjar rekryteringen av arbetsförmedlare till nya verksamheten i Malmö

| 13 november, 2017 | 0 kommentarer

må, nov 13, 2017 13:49 CET

Nu söker Arbetsförmedlingen arbetsförmedlare – gärna flerspråkiga – till den nya verksamhet som håller på att byggas upp i Malmö. På sikt ska omkring 100 medarbetare ge arbetsförmedlingsservice på distans till arbetsgivare och arbetssökande i hela landet.

Det nya kontoret är en vanlig arbetsförmedling, fast du träffar arbetsförmedlaren via telefon och webb, en utveckling som efterfrågas av både arbetsgivare och arbetssökande och som är under utrullning över landet.

– Vi söker personer som tycker om ett kundintensivt arbete och att jobba med människors och företags utveckling. Man ska också tycka om att göra det med telefonen och datorn som kontaktyta, säger Carina Lindström, biträdande marknadschef på Nationell service vid Arbetsförmedlingen.

Grundkravet för att jobba som arbetsförmedlare är 180 högskolepoäng (120 i det gamla systemet) och minst två års arbetslivserfarenhet. Arbetsförmedlare är dock ett branschöverskridande yrke, där en sammansättning av många olika yrkesbakgrunder är en tillgång.

– Dessutom ser vi gärna en mångfald av sökande som speglar samhället. Vi behöver till exempel medarbetare som talar språken arabiska, tigrinja, persiska, somaliska, ryska eller engelska, säger Carina Lindström.

Sista ansökningsdatum är 27 november.

Annons arbetsförmedlare Malmö

Fakta

Arbetsförmedlingen bygger ut sina digitala tjänster och sin service på distans via telefon och webb. I fler och fler områden kan arbetssökande som skriver in sig på webben välja att ha sitt första planeringssamtal med en arbetsförmedlare via telefon eller videosamtal, istället för att besöka ett kontor. Många kommer också att kunna välja fortsatt service och handläggning på telefon och webb.

Servicen på distans byggs ut successivt över landet och väntas vara fullt utbyggd under 2019. Parallellt utökar myndigheten den delen av sin organisation som möter de ökade kundströmmarna digitalt. Under 2018-2019 byggs därför nya kontor som ger service via telefon och webb upp i Lycksele, Malmö och Skara.

Presskontakt:
Eva Antonsson, press- och informationsansvarig, 010-488 23 43

ARBETSFÖRMEDLINGEN Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa. Ring oss på 0771-60 00 00 eller besök närmaste arbetsförmedling. www.arbetsformedlingen.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *