Nu flyttar 30 käpphästar in på Kolmården

| 5 juni, 2020 | 0 kommentarer

I dagarna fick Kolmården 30 nya tillskott på ”djursidan”. I det specialbyggda stallet invid den nyanlagda banan står nu nämligen 30 käpphästar i sina bås och bara väntar på att alla barn ska ta sig en tur på den nya käpphästbana som uppförts. Premiären äger rum redan nu på lördag kl. 10.00.

Käpphästridning är ett fenomen som växt sig allt större de senaste åren och på lördag öppnar Kolmårdens allra första käpphästbana. I det specialbyggda stallet kommer man att hitta 30 käpphästar som alla ska få egna namn, gärna med våra gästers hjälp. Den första hästen är redan döpt och stoltserar med namnet ”Charlie Käpplin”. Alla som vill och är nyfikna kan testa den nya käpphästbanan som är helt gratis, utan speciella ålders- eller längdgränser och kräver inga förkunskaper. Det är bara att välja käpphäst och sätta sina egna Apostlahästar i sprint. Banan består av 10 hinder och man hämtar och lämnar sin käpphäst i deras alldeles egna bås i det specialbyggda stallet. Gäster som har egna käpphästar hemma är självklart välkomna att ta med dessa till Kolmården och vill man köpa med sig en käpphäst hem finns många fina exemplar i den nya butiken intill banan.
 

– Käpphästfenomenet har verkligen vuxit sig stort den senaste tiden och det ska bli så kul att få bjuda våra gäster på ytterligare en kul aktivitet i parken. På vår egen bana får barnen både röra på sig och ha skoj på samma gång, mitt i vår härliga natur, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

 

FAKTA OM KÄPPHÄSTBANAN PÅ KOLMÅRDEN

  • Antal hästar: 30

  • Antal hinder i banan: 10
  • Svårighetsgrad: alla kan delta, inga förkunskaper krävs.
  • Pris: gratis

För mer information kontakta Annika Troselius, informationschef på Parks and Resorts, på telefon 0708-580050 eller [email protected]. För pressbilder besök vår Bildbank bilder.parksandresorts.com/kolmarden

Destination Kolmården består av Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet. Kolmårdens Djurpark öppnades 1965 och är idag Nordens största djurpark. Vildmarkshotellet är ett 4-stjärnigt möteshotell vid Bråvikens strand som riktar sig till både privatpersoner och företag. Destination Kolmården är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande koncern inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *