Nu lanserar vi en ny produktgrupp – dragande gasfjädrar

| 24 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Lesjöfors produktomfång växer kontinuerligt. Nu erbjuder vi även dragande gasfjädrar som ger omedelbar kraft och hög säkerhet i applikationer som kräver en kontrollerad stängning. Produkten finns både i standardsortimentet och anpassas efter individuella önskemål.

Det som skiljer en dragande gasfjäder från en konventionell gasfjäder är att den arbetar åt motsatt håll, det vill säga att den drar ihop sig istället för att tryckas ut. I obelastat tillstånd finns kolvstången inne i cylindern och vid belastning arbetar kraften för att dra tillbaka stången in i cylindern. Den har också plan progression, vilket innebär en relativ jämn kraft över hela slaget, till skillnad mot en trådfjäder där kraften ökas betydligt mer.

Diversifierad användning

Vanliga applikationer är exempelvis dörrar, luckor och lock som öppnas fallande där gasfjäderns funktion är att dra tillbaka luckan. Den är mycket användbar i en mängd diversifierade industriapplikationer.

”Vi har märkt en ökad efterfrågan från marknaden de senaste åren och därför var det helt rätt tid att introducera denna produktgrupp nu. Det finns ett sug från framför allt industrikunder i hela Europa och vi är glada över att nu kunna komplettera vårt utbud av gasfjädrar med ännu en efterfrågad produkt”, säger Greg Lehman, produktchef på Lesjöfors Stockholms Fjäder.

Standard eller kundanpassade varianter

All utveckling av den dragande gasfjädern har letts från Lesjöfors Stockholms Fjäder i nära samarbete med de producerande enheterna i Sydkorea och Lettland. I Lettland planeras ett komplett lager för Lesjöfors standardsortiment efter sommaren, där den dragande gasfjädern kommer att ingå.

”Vi kan redan nu erbjuda standardvarianter i svartmålat kolstål i en rad dimensioner. Vi kan även tillverka specialvarianter i olika dimensioner eller i rostfritt stål efter kundens individuella önskemål om det finns behov av det”, säger Greg Lehman.

Standardsortimentet av dragande gasfjädrar finns i vår webbshop för beställning.

Sofia Håkansson

Marketing and Communications Director
+46 54 13 77 56
[email protected]

Lesjöforskoncernen är en global aktör med marknadens bredaste sortiment av fjädrar samt stansade och pressade detaljer. Med en unik expertis inom högteknologiska, kundanpassade lösningar samt stor och flexibel tillverkningskapacitet är Lesjöfors sedan många år fjäderpartner till kunder i vitt skilda branscher. Lesjöfors består av ett trettiotal tillverkande och säljande bolag i ett flertal länder. Tack vare ett långsiktigt och målmedvetet arbete som innovativ problemlösare växer koncernen kontinuerligt med god lönsamhet, både organiskt och genom förvärv. Lesjöfors ägs Beijer Alma, noterat på Stockholmsbörsen.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *