Nu påbörjas byggnationen av Sörred Logistikpark

| 19 maj, 2022 | 0 kommentarer

Välkommen på första spadtaget kl. 10.30 den 25 maj 2022

Logistikmarknaden i Göteborg är under kraftig tillväxt. En av de större logistiksatsningarna i närheten av Göteborgs hamn heter Sörred Logistikpark och utvecklas i ett samarbete mellan fastighetsbolagen Platzer och Bockasjö. Den 25 maj är det dags för första spadtaget för området och det första huset om 43 000 kvadratmeter. Tillsammans med Schenker Logistics, som kommer att hyra 30 000 kvadratmeter i byggnaden, välkomnar vi media att närvara vid spadtaget.

Göteborgs logistikmarknad är i en spännande expansionsfas. I en region med bland annat Skandinaviens största hamn och en fordonsindustri som står inför ett omfattande teknikutvecklingssprång är logistiken en viktig faktor. Det har inte minst blivit tydligt de senaste åren med en orolig omvärld, stopp i viktiga logistikled samtidigt som vi har en ökande e-handel.   

En av flera storskaliga logistiksatsningar på Hisingen i Göteborg är Sörred Logistikpark, ett samarbete mellan Platzer och Bockasjö. Totalt utvecklar vi här 135 000 kvadratmeter logistikbyggnader fördelat på ett markområde om drygt 300 000 kvadratmeter. Logistikparken byggs med en av branschens högsta hållbarhetsstandarder; miljöklassningen BREEAM-SE Excellent, som ställer höga krav på såväl material som energiprestanda. 

I Sörred Logistikpark etablerar sig Schenker Logistics, en ledande leverantör av globala logistiktjänster för industri och handel. Etableringen i området ligger i linje med bolagets strategiska tillväxtplan för att möta den höga efterfrågan på svenska marknaden. Schenker Logistics räknar med att skapa cirka 100 nya arbetstillfällen med sin etablering. 

Den 25 maj kl. 10.30 är det dags för första spadtaget i Sörred Logistikpark. Tillsammans med Schenker Logistics välkomnar Platzer och Bockasjö medier att närvara. På plats finns det möjlighet att intervjua Håkan Nydén, CEO på Schenker Logistics, Magnus Strand, CEO Schenker AB och Head of Cluster SE/DK/IS, Joakim Hedin, vd på Bockasjö, och P-G Persson, vd på Platzer.  

När: 25 maj kl. 10.30 – 11.30  
Plats: Korsningen, Sörredsvägen/Röra Byväg  
https://goo.gl/maps/iZD91LDoFVS4ZgSN6 
Medverkande: Håkan Nydén, CEO Schenker Logistics & Head of Contract Logistics Cluster SE/DK
Magnus Strand, CEO Schenker AB och Head of Cluster SE/DK/IS 
Joakim Hedin, vd Bockasjö  
P-G Persson, vd Platzer Fastigheter  

Fakta: 
Sörred Logistikpark är ett Joint Venture-bolag (JV) mellan Bockasjö och Platzer där parterna äger 50 % vardera. Tillsammans ska bolagen utveckla 135 000 kvm attraktiv logistikyta på fastigheterna Sörred 8:12 och Sörred 7:21 på Hisingen i Göteborg. Under det först halvåret 2022 har Sörred Logistikpark hyrt ut dryga 77 000 kvm. Förutom Schenker Logistics, som etablerar sig på 30 000 kvm, ser Platzer och Bockasjö fram emot att välkomna Volvo Cars och den svenska sportmode- och fritidskoncernen Sportshopen.  

För mer information om uthyrningarna:  

För mer information om eventet vänligen kontakta:  
Helena Larsson, marknadsansvarig, Platzer, mejl: [email protected] , tel: 0724 -51 50 80 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.