Nu släpps avslutningsdelen i historisk trilogi om svenskättlingar i Sydamerika

| 22 september, 2022 | 0 kommentarer

Utvandringen som glömts bort har fått nytt liv i Mats Erasmies trilogi Dödskaravanen, och 21 september släpps den tredje och avslutande delen Villa Svea på Hoi Förlag. I boken får vi följa svenskättlingar i Argentina och deras kamp mot banditer och missbruk. De kämpar också med hemlängtan samtidigt som de vill vara en del av det nya livet i kolonin.

När Gustaf Berzelii i slutet av 1917 besöker svenskkolonin Villa Svea upptäcker han genast att kontrasten är stor till det bekväma liv han lever i Buenos Aires. I kolonin kämpar Anna, Arvid och de andra svenska utvandrarna för att överleva och skapa sig ett drägligt liv. Även om de är på god väg står de fortfarande inför en mängd utmaningar, inte minst längtan till det gamla landet. Trots det kan ingen tänka sig att återvända till Sverige och tillsammans hjälps de åt för att övervinna svårigheter som spritmissbruk, korruption, banditer och gräshoppsinvasioner samtidigt som de försöker bevara de svenska traditionerna.
Kolonin växer – föreningshus byggs, kyrkogårdar anläggs och regnskogen får sakta med säkert stå tillbaka för odlingar. Gustafs pengar och handlingskraft kommer att spela en stor roll i utvecklingen av samhället, men är han redo att ta steget och själv bli en del av kolonin?
I Villa Svea fortsätter vi att följa flera av de svenskar som lämnade Fattigsverige för ett bättre liv i Argentina. Liksom i de tidigare böckerna (Dödskaravanen och Silverfloden) har Villa Svea underliggande teman som immigration, välfärd och integration.

    Författaren Mats Erasmie har själv tillbringat mycket tid bland svenskättlingarna i Argentina. Under hans researcharbete inför boken befann han sig i Villa Svea under tre månader och förväntade sig att då få receptet på en fungerande integration. Men så blev det inte.
    ”Vad jag fick var en annan syn”, säger Mats. ”Första generationens svenskar ville inte integreras i samhället. De värnade om det svenska med stort allvar, gifte sig svenskt och talade nästan enbart svenska.” Bland andra generationens svenskar var det lite mer olika och först bland tredje generationens svenskar var man helt integrerad.
    ”Kanske är det detta som är det naturliga, det mänskliga”, fortsätter Mats. ”Och det behöver inte vara ett hinder för ett bra fungerande samhälle.” En släkting till honom sa något som han tycker är rätt bra: ”Du ska veta, Mats, att jag är 50 % svensk, 50 % italiensk men jag är 100 % argentinare.”

Om författaren
    Mats Erasmie är civilekonom som utöver skrivandet driver startup-bolag och arbetar som föreläsare och vd-stöd för ett antal medelstora bolag. Han har tidigare gett ut ett tiotal fack- och läroböcker inom försäljning och marknadsföring. Dödskaravanen var hans debut som romanförfattare och Silverfloden var den andra delen i trilogin som nu avslutas med Villa Svea.

Villa Svea utkommer 21 september 2022 på Hoi Förlag.

För mer information

Cecilia Lindh Mattsson
Marknadsansvarig

Mail: [email protected]

Hoi Publishing är ett modernt bokförlag med en starkt digitaliserad förlagsverksamhet. I nära samarbete med författarna ger Hoi årligen ut omkring 200 titlar i olika genrer genom en hybridmodell där förlag och författare delar risker och möjligheter. Hoi eftersträvar en bred och växande katalog av rättigheter med god lönsamhet för både förlag och författare. Med varumärken i form av imprints såsom Kunskapshuset Förlag, Lusthuset Förlag, Lilla Hoi, Tallbergs Förlag och Hoi Audio är förlaget väletablerat på den svenska marknaden. Förlaget har även ett dotterbolag i Danmark med växande utgivning i flera genrer. Bolagets vision är att utveckla förlagsbranschen i Norden och på sikt i andra länder på författarvänliga villkor som ger många fler möjligheter att bli författare och att därigenom sprida god litteratur för ett starkt och demokratiskt samhälle.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.