Ny satsning ska fylla Linköpings stadskärna med sommarevents

| 10 juni, 2021 | 0 kommentarer

Intresset för att besöka Linköpings stadskärna var stort förra sommaren och väntas vara det även i år. För att skapa en innerstad som sprudlar av aktivitet och sommarfeeling väljer Linköpings Innersta att ge ett unikt stöd till privatpersoner, föreningar och näringsliv som vill skapa event. Syftet är att uppmuntra vem som helst att ta plats i stadsrummet och vara med och skapa en härlig atmosfär.

— Det finns många roliga och kreativa idéer hos såväl privatpersoner som föreningar och näringsliv, och vi vill tillvarata dem och uppmuntra till att använda vår fina stadskärna som arena för sommaraktiviteter. Vi har nog alla längtat efter att ses och göra roliga saker ihop och vi hoppas att man kommer att vilja nyttja stadskärnan till detta, berättar David Nilsson, vd på Citysamverkan.

På Linköpings Innerstas hemsida kan vem som helst registrera sitt event och söka stöd. De bästa idéerna kan till exempel stöttas med tillståndsansökningar, hjälp med scen eller ljud, och det finns även möjlighet att söka ekonomiskt bidrag.

Många mindre events

Regeringen har genomfört lättnader i restriktionerna och om allting går som vi alla hoppas på så kommer det fler lättnader under juli. Det möjliggör att arrangera fler events i mindre skala.

— Eftersom vi inte kan arrangera stora evenemang i stadskärnan den här sommaren väljer vi att använda resurserna till att stötta flera mindre evenemang. Det enda kravet är att de följer de restriktioner som råder, säger David Nilsson.

För mer information vänligen kontakta:
David Nilsson, vd Linköping City Samverkan

Tel: 0706-73 05 04
Mejl: [email protected]

Linköpings innersta är hjärtat i staden, med trevliga och genuina miljöer, gångstråk och personliga butiker. Här finns drivna entreprenörer med spännande idéer som ser till att staden får liv och puls. Och här möts dagligen tusentals människor för att shoppa, äta en bit mat, ta en kaffe eller bara strosa längs gatorna. Alla är välkomna till Linköpings innersta. Linköpings hjärta.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *