Ny serie från P1: Från kokoppor till covid

| 11 maj, 2022 | 0 kommentarer

Skräckinjagande farsoter kantar mänsklighetens historia – men hur gick det till när man insåg att smitta inte bara kan döda utan också skydda? I den nya programserien Från kokoppor till covid guidar mikrobiologen Farshid Jalalvand lyssnarna genom vaccinets historia – från 1700-talets ympningar till framtidens skräddarsydda vacciner.


Under åtta avsnitt guidar mikrobiologen Farshid Jalalvand lyssnarna genom medicinhistorien i den nya P1-serien Från kokoppor till covid. Foto: Julia Lindemalm

– När vi har arbetat med serien har vi sett hur sammanflätad vaccinets historia är med mänsklighetens historia, säger Farshid Jalalvand, mikrobiolog.

I serien gör han och programledaren Karin Arbsjö åtta nedslag i medicinhistorien, med en sjukdom och ett vaccin per program. Det ger i sin tur nya perspektiv på vår tids diskussioner om vacciner.

–  Vaccindebatten har pågått sedan dagen vaccinet uppfanns. Det är inget som kommer upphöra snart, och därför är det angeläget att diskutera vaccinets inverkan på vår hälsa historiskt, men också i framtiden, säger Farshid Jalalvand.

De tre första avsnitten av serien Från kokoppor till covid släpps i appen Sveriges Radio Play torsdagen den 12 maj och sänds i P1 lördagar kl. 10.45 med repris söndag kl. 02.50 samt kl.18.45.

Läs mer: https://sverigesradio.se/fran-kokoppor-till-covid

Pressbilder: https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/qxh7fsaks4/46595
Foto: Julia Lindemalm

För frågor vänligen kontakta:

Morris Wikström, producent
[email protected]
073-804 08 91

Susanna Mörner, pressansvarig
[email protected]
070-083 97 37

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.