Ny smart och uppkopplad brandskyddslösning för företag

| 14 september, 2021 | 0 kommentarer

Enligt lag ska alla företag ha ett heltäckande brandskydd men nästan varannan företagsledare uppger att det finns brister i det egna brandskyddet.*

– Tack vare smart teknik har det blivit enklare att få ett fullgott brandskydd och nu finns lösningar som passar företag i alla storlekar, säger Patrik Karlsson, affärsutvecklingschef digital affär på Presto.

Presto är ledande inom brandskydd i Norden och lanserar nu ett nytt smart uppkopplat och enkelt brandskydd. Konceptet passar alla verksamheter oavsett stort ett mindre företag.

– Det finns mer än en miljon företag i landet och vi vet att en stor andel av dessa saknar ett fullgott brandskydd trots lagkrav. Stora värden riskeras och ett driftsstopp kan vara ödesdigert för många. Därför har vi tagit fram en produkt som är enkel, prisvärd och snabb att komma i gång med och som samtidigt använder sig av digital och uppkopplad teknik, säger Daniel Friberg, kommunikationschef på Presto.

Lösningen bygger på att kunden abonnerar på ett brandskydd som säkerställer verksamhetens brandsäkerhet dygnet runt. Tack vare sensorer övervakar systemet att allting fungerar och larmar vid eventuell avvikelse.  

Vid brand reagerar röksensorer på brandrök och hög värme, larmet går i gång, en signal skickas till systemet samt att direktlarm till SOS är ett tillval. Via en webbapplikation har kunden dessutom själv koll på sin verksamhets brandsäkerhet.Förutom en uppkopplad övervakningstjänst innebär erbjudandet installation av rökdetektor, sensor till utrymningskylt samt miljövänlig brandsläckare och brandfilt.

Fakta: Så här fungerar uppkopplat brandskydd från Presto: 
Uppkopplat. Funktionen i brandskyddet säkras via internet 

Hållbar lösning. Retursystem för återbruk 
Fast pris per månad. Inga överraskningar, inga tidsödande fakturor 
Ingen bindningstid. 3 månaders uppsägningstid och kunden kan avsluta abonnemanget när som helst.

För mer information om produkten: www.presto.se/prestosmart

*) Enligt en undersökning som gjordes 2020 av undersökningsföretaget PFM Research på uppdrag av Presto. 100 vd:ar och säkerhetschefer intervjuades på telefon. 

För mer information, vänligen kontakta:
Patrik Karlsson, affärsutvecklingschef digitala affärer
Tel: 010-457 78 97
Mejl: [email protected]
 

Om Presto Brandsäkerhet AB
 Presto Brandsäkerhet AB grundades 1959 och är Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Genom helhetslösningar, utbildningar och abonnemangstjänster skapar vi brandsäkra miljöer för små och stora företag i hela Norden. Varje år besöker vi 60 000 kunder, utbildar 40 000 deltagare och återvinner 100 000 brandsläckare vid vår anläggning i Katrineholm. Det är så vi skapar ett tryggt, modernt och hållbart brandskydd. Presto omsätter drygt 1 miljard kronor. Läs mer på www.presto.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *