Ny vaccincentral i Cityterminalen

| 3 januari, 2022 | 0 kommentarer

I morgon tisdag öppnar Stockholms nya, större, vaccinmottagning på Cityterminalen. Den nya vaccincentralen kommer att ha öppet för drop in-vaccination sex dagar i veckan. 

– Vaccination är vägen ut ur pandemin och ger gott skydd även mot omikron – särskilt om man tar sin tredje dos. Med kapacitet för 5.000 doser i veckan och ett så centralt läge man kan tänka sig för kollektivtrafiken kommer vår nya mottagning i Cityterminalen bli ett viktigt tillskott, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

Vaccinationsmottagningen i Cityterminalen öppnar tisdag 4 januari och kommer att ha öppet måndag-fredag 10.00-18.15 samt lördagar 09.30-17.30. Vaccinet som används i Cityterminalen kommer vara Modernas, som kan ges till alla över 30 år.

– Vi bygger ut vaccinationskapaciteten runtom i länet, Stockholmsmässan i Älvsjö öppnade före jul med kapacitet för 15.000 doser i veckan, nu öppnar vi i Cityterminalen och vi har ytterligare 20 mottagningar och 15 mobila enheter. Vi vill ge alla en tredje dos med rätt tidsintervall, och fortsätter arbetet att nå ut med dos 2 och dos 1 till dem som ännu inte tagit dem, berättar Anna Starbrink (L).

– Vaccinationen är både en frihets- och en solidaritetshandling. Genom att ta ditt vaccin skyddar du dig själv och dina närmaste, men du skyddar också de sköraste och mest sårbara, och samhället i stort. Med vaccin undviker vi fler restriktioner. Vaccinet kommer ge oss alla friheten i det öppna samhället tillbaka, understryker Anna Starbrink (L).

VACCINERA DIG MOT COVID-19

Mobila enheter och mottagningar med drop in.

Alla mottagningar med tidbokning och/eller drop in.

 

Rasmus Jonlund, kommunikationschef, Liberalerna i Region Stockholm, presstelefon 08-737 25 29, [email protected]

 

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

 

Pressbild Anna Starbrink finns här https://news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholmsregionen/i/anna-starbrink–halso–och-sjukvardsregionrad-i-region-stockholm,c2907313

Följ liberala nyheter i Stockholms län:
news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan
stockholm.liberalerna.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.