Ny vinimportör öppnar dörren till Balkan

| 13 januari, 2022 | 0 kommentarer

Vintillverkningen på Balkan har pågått i över fyratusen år men under 1900-talet föll kvaliteten drastiskt. Tack vare en ny generation vinmakare har regionen nu blivit ett under i vinvärlden. Den nystartade vinimportören BalkanWines satsar på ett brett utbud som återspeglar utvecklingen i det klassiska området.  

BalkanWines

Vintillverkning på Balkan härstammar från före romarriket och bygger främst på lokala druvor. Under större delen av 1900-talet dominerades dock vinindustrin av kollektiva och statliga vinföretag som producerade kvantitet. Sedan mitten på 90-talet har en ny generation vinmakare vuxit fram och skapat ett under i vinvärlden. Den nya vinimportören BalkanWines satsar nu på att göra en stor mängd kvalitetsviner tillgängliga i Sverige.

– Under flera års resor på Balkan med otaliga vingårdsbesök har vi byggt upp ett starkt nätverk i regionen, säger Malin Turander som tillsammans med Sasa Stanic står bakom BalkanWines. Det började som ett personligt intresse men när vi insåg att det svenska utbudet inte följde med i utvecklingen valde vi att satsa på en egen vinimport. Nu ger vi både privatkonsumenter och restaurangbesökare möjlighet att upptäcka ett av världens mest spännande vinområden.

BalkanWines har ett nära samarbete med bland annat två av regionens absolut främsta sommelierer genom Miroslav Kalinic och Vuk Stefanovic. De båda hjälper till att kontinuerligt hitta nya spännande viner från Balkan.

För mer information kontakta:
Malin Turander, Grundare av BalkanWines
Mobil: 0708 166 348  
Email: [email protected]

Om BalkanWines
BalkanWines har sitt säte i Stockholm och är helt specialiserade på viner från Balkan med försäljning genom både Systembolaget samt direkt till restaurangbranschen. Målet är att bredda kunskapen och intresset om ett av världens äldsta vinområden samt tillhandahålla det största och främsta sortimentet från regionen. 

www.balkanwines.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *