Nya anpassningsbara klassrum efter sommaren för eleverna på Storsjöskolan i Östersund

| 19 maj, 2022 | 0 kommentarer

Nu påbörjas uppställningen av de anpassningsbara byggnaderna där eleverna på Storsjöskolan/Odensalaskolan i Östersund kommer att gå under tiden den befintliga skolan byggs om. Byggnaderna levereras av Adapteo och kommer stå redo vid höstterminens start.

Byggprojektet när Storsjöskolan blir till Odensalaskolan har nu pågått i Östersund i drygt ett år och efter sommarlovet går projektet in i nästa skede. Då ska den nya skolbyggnaden vara på plats och renoveringsarbetet av den äldre byggnaden påbörjas. För att elever och personal ska kunna fortsätta undervisningen som vanligt, hyr SSEA, som projektleder ombyggnationen, anpassningsbara modulbyggnader från Adapteo som ställs upp i anslutning till den nya byggnaden under tiden som renoveringarna pågår. De två tillfälliga byggnaderna är i två våningar och kommer att rymma flera av de specialämnessalar som renoveras i skolan. Exempelvis kommer träslöjd och hemkunskap undervisas i de nya byggnaderna från Adapteo.

  • De anpassningsbara byggnaderna gör att eleverna kan få en bra lärandemiljö under tiden som den gamla byggnaden renoveras. De är särskilt utformade för pedagogiskt lärande och har ritats för att passa Odensalaskolans nya lokaler. Vid alla stora skolrenoveringsprojekt är det viktigt att få till bra och flexibla lösningar som gör att undervisningen inte påverkas. Jag tror att både elever och lärare kommer bli positivt överraskade när de kommer tillbaka efter sommarlovet, säger Filip Granberg, projektutvecklare på Adapteo Sverige.

De anpassningsbara byggnaderna är, precis som alla Adapteos moduler, cirkulära och återbrukbara och kommer få nytt liv på en ny plats när skolan är färdigbyggd och eleverna flyttar in i Odensalaskolans färdigrenoverade lokaler. Det är en viktig del för att stärka byggnadernas hållbarhetsprofil. Den nya Odensalaskolan planeras vara inflyttningsklar till hösten 2023 och kommer då ha plats för cirka 750 elever.

För mer information, kontakta

Tina Hultenby, Marknadschef Adapteo Sverige, 0730 779 901, [email protected]

Om företaget

Adapteo är den ledande partnern inom anpassningsbara lokaler i norra Europa. Vi utvecklar, bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för förskolor, skolor, vård, kontor och boende. Med Adapteos modulära och cirkulära byggnadslösningar kan kunderna transformera, återanvända, skala upp och skala ner byggnaderna allt eftersom behoven förändras. Det är så vi bygger anpassningsbara och hållbara samhällen. Adapteos byggnadsbestånd omfattar 1,3 miljoner kvadratmeter. Verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna och Litauen. En majoritet av Adapteos intäkter kommer från hyreskontrakt från offentlig sektor.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.