Nya kulturytor för Nackaborna

| 6 april, 2021 | 0 kommentarer

Nu får Nackaborna ett välkommet tillskott när det gäller ytor att utöva kreativa kulturverksamheter på, när Dieselverkstadens kulturhus och bibliotek i Sickla både byggs om och kompletteras med nya verksamhetslokaler. Beslutet har fattats av kommunstyrelsen.

– Både medborgare och kulturaktörer har länge påtalat behovet av fler utrymmen för konst och kultur i Dieselverkstaden. Därför är det glädjande att en enhällig kommunstyrelse har fattat ett beslut som kommer få mycket positiva effekter för kulturverksamheter och aktiviteter här. Min förhoppning är att ännu fler, inte minst barn och unga, kommer att besöka kulturhus och bibliotek nu när kulturen kan utvecklas och lokalerna användas på ett mer effektivt sätt, säger Richard Wendt, ordförande i kulturnämnden (M).

Nacka kommun och fastighetsägaren Atrium Ljungberg har planerat och samverkat under tre år för att ta tillvara lokalerna på ett bättre sätt och att förbättra tillgängligheten för alla målgrupper.

I kulturhuset skapas en ny danssal, ny musikstudio, och Arenan flyttas till en ny större lokal för kreativt skapande och publik verksamhet. Lokalen anpassas för att kunna möta efterfrågan från personer med funktionsvariationer. Dieselverkstadens bibliotek kommer att få större lokaler med bättre disposition, med bland annat en stor läsesal med plats för många framförallt studerande som behöver plats för studier i lugn och ro. Det kommer också att finnas möjlighet att bygga till ett mötesrum för personalen.

Renoveringarna kommer att göras av Atrium Ljungberg. Ombyggnationen kommer att starta under våren 2021 och vissa lokaler kan stå klara redan till hösten 2021 medan andra ytor blir klara under 2022.

Dieselverkstaden är en av regionens mest välbesökta kulturanläggningar, med drygt 1,1 miljon besökare årligen. Kulturverksamheten i Dieselverkstaden drivs av Välfärd samhällsservice på Nacka kommun på uppdrag från kulturnämnden.

Mer information

Richard Wendt, ordförande i kulturnämnden (M), 070 – 611 86 62, [email protected]

Anders Mebius, kultur- och fritidsdirektör Nacka kommun, 070–431 98 19,

[email protected]

Helene Andersson[email protected]

Nacka kommun, 131 81 Nacka. Telefon 08-718 80 00
———————————————————————————————-
Besök gärna Nacka kommuns pressrum på: nacka.se/press
I pressrummet kan du läsa pressmeddelanden, hämta pressbilder, hitta allmän information om Nacka kommun samt kontaktuppgifter.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *