Nyinvigning av Guttasjön 22/9 2022

| 19 september, 2022 | 0 kommentarer

De senaste åren har SÄRF:s anläggning intill Guttasjön moderniserats och utvecklats, bland annat med ett så kallat kallrökövningshus. Huset, bestående av totalt sju containrar, ger bland annat möjlighet att öva rökdykning och höghöjdsräddning. Fältet har sektionerats och nya övningsytor skapar goda förutsättningar för att utbilda grupper i brandskydd och sjukvård.

– Vi erbjuder unika möjligheter till övning och utbildning – för räddningstjänst liksom andra organisationer, lokala som internationella, säger Förbundsdirektör Jill Jingbrant.

Sedan senhösten 2021 har det pågått arbete med en om- och tillbyggnad av Guttasjöns huvudbyggnad. Konceptet friska brandmän som bygger på att rent och smutsigt material hålls separerade har varit avgörande för hur lokalerna nu ser ut.

– Vi har skapat ett flöde i lokalerna som ger personalen bästa möjliga förutsättningar för att undvika att utsättas för skadliga ämnen i samband med hantering av kontaminerat material som exempelvis utsatts för brandrök och sot, berättar Björn Larsson, Avdelningschef för Utbildning.

– Jag ser en enorm potential i Guttasjöns övningsanläggning. Att vi nu, tillsammans med Borås Stad, utvecklat anläggningen, med fokus på säkerhet och god arbetsmiljö, är en viktig investering för framtiden och värdefullt för hela räddningstjänstförbundets möjligheter till övning och utveckling, säger Jill Jingbrant.

Välkommen!

Välkommen att delta vid nyinvigningen av Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbunds övningsanläggning och dess moderna om- och tillbyggda huvudbyggnad.

Torsdag 22 september kl. 14.00
SÄRF:s övnings- och utbildninganläggning Guttasjön. 
Klicka här för vägbeskrivning.

För mer infomation, kontakta oss:
Jill Jingbrant 
Förbundsdirektör 
033-17 29 05

[email protected] 

Björn Larsson
Avdelningschef för Utbildning 
033-17 29 98
[email protected] 

Caroline Olausson
Kommunikatör
033-17 29 12
[email protected] 

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund som organiserar och driver räddningstjänsten i sex kommuner: Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn. Förbundet har 24 brandstationer strategiskt belägna i de olika kommunerna. Förbundets huvudkontor finns i Borås.

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund
Olovsholmsgatan 12 | 506 34 Borås
[email protected] | www.serf.se | 033-17 29 00 (vx)

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.