Nytt avtal för privatanställda lärare klart

| 28 september, 2021 | 0 kommentarer

Lärarnas Samverkansråd, där Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund ingår, har idag slutit ett nytt tvåårsavtal med Almega tjänsteföretagen som bland annat representerar de stora skolkoncernerna.

– Det krävs tydliga steg framåt i arbetstids- och arbetsbelastningsfrågor, och att lärarstatusen höjs och yrkets attraktivitets stärks. Ett särskilt fokus ska läggas på att lönenivåerna både attraherar behöriga och legitimerade lärare, och leda till att fler stannar i yrket. Vi satte stopp för arbetsgivarens försök att öka mängden reglerad arbetstid och antalet arbetsdagar för lärare med ferietjänst, säger Johanna Jaara Åstrand, förbundsordförande Lärarförbundet. 

Förhandlingarna har stundtals varit mycket hårda och också givande.

– Vi kan konstatera att medlemmarna inom privat sektor har en allt tuffare arbetsmiljö och vårt avtal måste bli en vändpunkt där lärarna ges tillräckligt med tid för sin undervisning och tillhörande för- och efterarbete. Dessutom är det alldeles nödvändigt att lönerna inom privat sektor uppvärderas, säger Åsa Fahlén, förbundsordförande Lärarnas Riksförbund.

Avtalet gäller från 1/9 2021 till 31 augusti 2023 och berör 11 000 av Lärarförbundets medlemmar.

För mer information, kontakta pressjouren:
08-737 69 02
[email protected]

Om Lärarförbundet:

Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation och driver frågor som utvecklar lärarprofessionen och skolan. Lärarförbundet är ett fackligt professionsförbund med 232 000 medlemmar. De största medlemsgrupperna utgörs av lärare i grund- och gymnasieskolan, förskollärare, fritidspedagoger, skolledare och lärare på högskolan.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *