Oboya genomför satsningar mot stadsodlingar på den skandinaviska marknaden

| 12 februari, 2020 | 0 kommentarer

Oboya Horticulture Industries AB (”Oboya” eller “Bolaget”) har beslutat att genomföra satsningar inom stadsodlingar på den skandinaviska marknaden. Åtgärderna innebär att Oboya förstärker försäljningsorganisationen med en ny försäljningschef i Sverige. Beslutet har fattats i ljuset av den ökade mängden förfrågningar Bolaget erhållit från detta nya kundsegment. Odling i urban miljö, såväl inomhus som utomhus, bidrar till miljön och hållbarhet och inte minst till möjligheten till närodlat frukt och grönt.

Odlingar i urban- och stadsmiljöer har blivit alltmer populärt fenomen på den skandinaviska marknaden. Odlingar sker ofta antingen hydroponisk- eller aquaponisk odlingssystem som innebär att man odlar i ett slutet- och självförsörjande system. Stadodlingar bidrar till närodlad samt främjar miljön och hållbarhet.

Oboya bedömer att beslutet att införa satsningar mot kunder inom stadsodlingar är affärsmässigt sunt och dessutom innebär det en indirekt investering i en hållbar framtid. Genom Oboyas dotterbolag VEFI, som drivit verksamhet över 70 år och är en ledande leverantör av produkter för hydroponisk odlingssytem, kan Oboya erbjuda miljövänliga odlingsprodukter tillverkad av återvinningsbar plast, papper eller biomaterial. Som ett led i försäljningsutvecklingen stärker Oboya organisationen med en ny försäljningschef i Sverige med målsättning att utveckla försäljningen till kunder inom stadsodlingar.

Erik Penser Bank AB är Oboyas Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market. Tel: + 46 8-463 83 00, E-post: [email protected]

För mer information, vänligen kontakta:

Robert Wu, VD Oboya Horticulture Industries AB (publ)

Tel: + 86 159 6983 5999

E-post: robert[email protected]

Hemsida: www.oboya.se

Om Oboya Horticulture Industries AB

Oboya Horticulture har som mål att utvecklas till en världsledande totalleverantör inom dagliga förbrukningsvaror och logistikprodukter till odlingsindustrin samt konsumentprodukter för hemmaodling och inomhusmiljö. Produktion sker i fabriker i Kina, Vietnam, Polen och Kenya. Mer information om bolaget finns på www.oboya.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *