Oncopeptides kommer att delta vid Jefferies Healthcare Conference i London den 16 november.

| 7 november, 2017 | 0 kommentarer

ti, nov 07, 2017 16:30 CET

Stockholm – 7 november 2017 – Oncopeptides AB (Nasdaq Stockholm: ONCO) meddelar idag att de kommer att delta vid Jefferies årliga Healthcare Conference in London den 16 november 2017.

Oncopeptides är ett läkemedelsföretag som utvecklar läkemedel i forsknings- och utvecklingsfas för behandling av cancer. Sedan dess grundande har bolaget fokuserat på utvecklingen av bolagets produktkandidat Ygalo®, en innovativ peptidaspotentierad alkylerare avsedd för effektiv och fokuserad behandling av hematologiska cancersjukdomar, och då särskilt multipelt myelom.

Ygalo® har använts för att behandla RRMM-patienter i sen fas i kliniska studier i fas I och fas II med goda behandlingsresultat. För närvarande studeras Ygalo® i tre kliniska studier för behandling av multipelt myelom. De tre studierna är O-12-M1, HORIZON och OCEAN. En fjärde studie, ANCHOR, kommer att påbörjas mot slutet av 2017 för att ytterligare studera Ygalo® som en del i kombinationsbehandlingar.

Syftet med det kliniska utvecklingsprogrammet för Ygalo® är att visa bättre behandlingsresultat jämfört med etablerade alternativ vid behandling av patienter med multipelt myelom. Ygalo® kan potentiellt ge behandlande läkare ett nytt läkemedelsalternativ för patienter med denna svårbehandlade cancersjukdom.

Oncopeptides meddelande nyligen att de kommer att presentera data från två kliniska studier vid ASH i december. Dessa är de finala data från fas II-studien O-12-M1 samt interims data från den pågående fas II-studien HORIZON.

Om Ygalo®

Ygalo® är en nästa generations alkylerare som riktar sig mot cancerceller genom en mekanism som kallas peptidaspotentiering. I prekliniska cellkulturstudier påverkar traditionella alkylerare benmärgen (vilket avgör biverkningsprofilen) lika mycket som cancerceller (vilket avgör behandlingseffekten), medan Ygalo® ger 50 gånger högre påverkan på cancerceller än benmärgsceller.

För mer information, kontakta: 

Rein Piir, Head of Investor Relations för Oncopeptides

E-post: [email protected]

Information lämnades för offentliggörande den 7 november 2017 kl. 16.30

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *