OptiGroup förvärvar Koemans Verpakkingen BV i Nederländerna

| 15 september, 2021 | 0 kommentarer

OptiGroup har förvärvat 100% av aktierna i Koemans Verpakkingen BV i Nederländerna. Förvärvet, som är OptiGroups 22:a under de senaste fem åren och bolagets andra i Nederländerna, är ett fortsatt steg i bolagets europeiska expansion och kommer att ytterligare stärka OptiGroups strategiska ställning inom försörjningslösningar för emballage och packprodukter till kunder inom transportnäringen, e-handelsföretag, livsmedelsindustrin och tillverkande industrier. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Koemans Verpakkingen, med en omsättning på 28 miljoner euro 2020, är ​​en förpackningsspecialist som erbjuder ett brett utbud av förpackningsprodukter och tjänster. Företaget har utvecklats mycket framgångsrikt som ett familjeföretag och kommer fortsättas ledas av Frank Koemans som VD tillsammans med sin bror John Koemans. Företaget blir en del av OptiGroups affärsområde Packaging och kommer att fortsätta att verka under sitt nuvarande varumärke.

”Efter förvärvet av Moonen Packaging 2018 är vi idag väldigt glada att fortsätta vår strategiska expansion i Kontinentaleuropa genom en andra investering på den nederländska marknaden. Genom att välkomna Koemans Verpakkingen till OptiGroup tar vi ytterligare ett steg mot att vara en ledande aktör på utvalda marknader och segment i Europa. Vi ser en starkare position som ett sätt erbjuda våra kunder bättre tjänster, expandera vårt distributionsnätverk och generera bättre finansiell avkastning,” Sören Gaardboe, CEO och koncernchef för OptiGroup.

”Med komplementet av Koemans Verpakkingen får vi ett starkare erbjudande till våra kunder i Nederländerna. Jag ser mycket fram emot att arbeta nära Frank Koemans och hans team för att vidareutveckla vår verksamhet.” Jesper Hall, Senior Vice President Packaging på OptiGroup.

”Koemans Verpakkingen har varit vårt familjeföretag i många år och det har varit mycket viktigt för oss att hitta rätt långsiktigt hem för det. Med OptiGroup delar vi både värderingar och affärsfilosofi och vi ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla företaget med resurserna och stödet från OptiGroup.” Frank Koemans, VD och tidigare delägare i Koemans Verpakkingen BV.

För mer information, kontakta:
Sören Gaardboe, CEO OptiGroup, Tel. +45 24 286700
Stefan Sikander, Corporate Communication Director, Tel. +46 706 404684

Om OptiGroup
OptiGroup, med en nettoomsättning på 949 miljoner EUR under 2020 och 1 540 anställda, är en ledande europeisk distributionskoncern som erbjuder anpassade försörjningslösningar till B2B-kunder. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse aktörer främst inom städ & facility management, hotell & restaurang, hälso- & sjukvård, tillverkande industrier och den grafiska sektorn med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *