Örebroarna minst stressade i Sverige

| 2 maj, 2022 | 0 kommentarer

April är ”International Stress Awareness Month”, den internationella månaden för att belysa och prata om stress. För att uppmärksamma hur stress påverkar vår hälsa publicerar nu smartwatch-tillverkaren Amazfit, en studie över Sveriges mest och minst stressade städer.

En studie baserad på datan från över åtta tusen (8,159) av Amazfits smartklockanvändare visar att invånarna i Västerås är mest stressade* i Sverige, medan örebroarna är mest avslappnade. Anmärkningsvärt är att Stockholm endast hamnade på femte plats av de tio städer som deltog i studien. Invånarna i Stockholm var även de minst stressade i jämförelse med Göteborg och Malmö.

Det finns en nära korrelation mellan stress och sömn vilket kan resultera i negativa biverkningar och sidoeffekter. Enligt studien var Västerås var den mest stressade staden och även en av de städer där användarna minst per natt, i genomsnitt 7,3 timmar per natt. Användarna i Uppsala sover i genomsnitt mest (7,4 timmar) och är en av de minst stressade städerna. Utifrån detta går det att anta att mer stress kan resultera i mindre sömn.

Amazfits GTR 3 smartwatch har en funktion för att mäta och utvärdera användarens stressnivå, exempelvis hjärtslagens variabilitet (HRV). Genom notiser eller manuella tester kan användaren bli notifierad om avvikande stressnivåer och upptäcka eller bli uppmanad att genomföra smartklockans andningsövning för att sänka stressnivån. Det är enkelt att direkt i smartklockan eller i appen se om din stressnivå är avslappnad, normal, medium eller hög.

Stress Awareness Month har ägt rum årligen i april sedan 1992 för att uppmärksamma orsaker och lösningar på den moderna stressepidemien.

* Stressnivåerna är beräknade utifrån användarnas hjärtslagsvariabilitet och har använts för att uppskatta förändringen av dess psykiska tillstånd under dagen. Städernas index är ett genomsnitt baserat på användarna i det specifika området.

För mer information, kontakta:
Kalle Löfstrand, presskontakt på Amazfits kommunikationsbyrå Shomei
Mail: [email protected]
Mobil: 0733-58 26 65

****

Om Amazfit

Amazfit är ett framstående globalt företag som erbjuder ett stort utbud av produkter som smartklockor och TWS in-ear hörlurar, samt smarta konditionsprodukter som löpband och vågar. Våra ledord är ‘Up Your Game’ och genom en kombination av hälsodata och innovativ teknologi hjälper vi våra användare att förbättra sig varje dag. Oavsett om det är genom att assistera i träningen, bevaka stressnivåer eller erbjuda sömninsikter är vi alltid lika passionerade i att skapa produkter som hjälper människor att bli den bästa versionen av sig själva.

Amazfit ägs av Zepp Health (NYSE: ZEPP) som erbjuder hälsoteknologi till användare över hela världen. Zepp Health har sålt över 100 miljoner produkter sedan 2014 och finns tillgängliga i mer än 90 länder och regioner. För mer information och fullständig produktlista, besök www.amazfit.com

Studiens omfattning:

**Vänligen notera, undersökningsdatan kan variera. Detta är normalt för insamling av data från smartklockor då användandet av klockan varierar. Under studieperioden använde inte alla deltagare datainsamling för samtliga funktioner varje dag. Några användare deltog endast aktivt halvvägs genom testperioden (efter de köpt sin nya smartklocka). Användardatan samlades in från Amazfits smartklockor mellan första januari 2022 och 23e mars 2022.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.