Öresund investerar i DBT

| 24 november, 2021 | 0 kommentarer

Investment AB Öresund (publ) (”Öresund”) investerar 75 Mkr i DBT Capital AB (”DBT”). Öresunds investering är en del i en större nyemission från befintliga och nya ägare.

DBT grundades 2017 med en ambition att förenkla och förbättra utlåningen till Sveriges små och medelstora företag. DBT:s kunder är bolag i alla branscher som söker finansiering för att fortsätta sin tillväxtresa. Erbjudandet riktar sig till etablerade tillväxtföretag med ett lånebehov om 3-30 Mkr under 1-5 år. DBT har ingått ett finansieringsavtal med NatWest som säkerställer upp till 1 miljard kronor i utlåningsbara medel till svenska små och medelstora företag. I början av 2021 blev DBT även den första svenska långivaren att teckna avtal med Europeiska Investeringsfonden (EIF) och deras nya kreditprogram European Guarantee Fund (EGF).

”Vi har följt DBT en längre tid och är imponerade över vad företaget har åstadkommit. Utlåning till små och medelstora företag har under lång tid varit eftersatt. DBT adresserar detta genom att vara en nytänkande finansiär som ger företagare och entreprenörer möjlighet att växa och realisera sina planer och affärsidéer. Genom en kapitaleffektiv affärsmodell i kombination med en snabb, automatiserad och skalbar process skapar DBT ett konkurrenskraftigt erbjudande. Nyemissionen möjliggör för DBT att skala upp verksamheten ytterligare. Vi ser fram emot att vara med på DBT:s fortsatta tillväxtresa”, säger Nicklas Paulson, VD på Öresund.

Stockholm den 24 november 2021

Investment AB Öresund (publ)

Frågor besvaras av Nicklas Paulson, verkställande direktör, telefon 08 – 402 33 00.

Informationen lämnades för offentliggörande den 24 november 2021 klockan 08.30 CET.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *