Östersund satsar på golf och bowling som rehab

| 12 februari, 2020 | 0 kommentarer

Svenska Golfförbundet och Svenska Bowlingförbundet ökar fokus på breddidrott för personer med funktionsnedsättning. Nu startar verksamhet på Storsjöbygdens Golfklubb, Bowlinghallen Kök & Bar i samarbete med Östersunds Kommun.

Ja! Tillsammans för ökad livskvalitet” är ett initiativ för att inkludera golf och bowling i rehabiliteringsprocessen. Med start 2020 erbjuds personer med fysisk eller intellektuell funktionsnedsättning från 16 år och uppåt året runt-verksamhet tillsammans med sina familjer till en låg deltagaravgift.

I Östersund kommer cirka 20 tillfällen att anordnas under 2020, där deltagarna får möjlighet att komma igång med golf och bowling. Träningen hålls av utbildade ledare och tränare på Bowlinghallen Kök & Bar respektive Storsjöbygdens Golfklubb och kommer att vara tydlig, flexibel och individanpassad.

– Först görs övningar på individnivå för att öka balans, koordination och motorik, för att sedan träna på de specifika rörelsemönstren för bowling och golf. Självklart kommer det också finnas tid att socialisera med övriga deltagare och få chansen att hitta nya kompisar, säger Magnus Eriksson, paragolfansvarig på Storsjöbygdens GK.
 

Subventionerat genom bidrag från Framåtfonden

Projektet har beviljats medel ur Framåtfonden. Tack vare bidraget är kostnaden endast 50 kronor per person och tillfälle.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda personer med funktionsnedsättning denna möjlighet. Vi är övertygade om att idrotten både kommer att förbättra personers rörelseförmåga och deras möjlighet att komma in ett socialt sammanhang som är centralt för att må bra, säger Ellenor Rasteby från bowlinghallen Kök & Bar.

Informationsmöten i februari startskott för träningen

Projektet startar med informationsmöte den 24 februari 13.00 på Mötesplatsen Östersunds kommun, Krondikesvägen 60. Där kommer fysioterapeut och representanter från arrangörsklubbarna berätta om träningen i samverkan med Östersunds Kommun som stöttar projektet. Anmälan och mer information finns på golf.se/rehabostersund.

– Vårt samprojekt tillsammans med Svenska Golfförbundet, bowlinghallar och golfklubbar ska bli spännande och roligt att arbeta med. Vi har många fina exempel från tidigare personers livssituation som genom idrotten har fått och återvunnit glädjen att idrotta igen, säger Lena Sulkanen, generalsekreterare på Svenska Bowlingförbundet.

Verksamheten kommer förutom i Östersund även att starta i Arboga, Eskilstuna, Karlstad, Malmö och Stockholm.

– Responsen från golfklubbarna och bowlinghallarna har varit fantastiskt. Nu hoppas vi såklart att så många som möjligt ska komma och träna och umgås, säger John Lindberg, projektledare från Svenska Golfförbundet.
 

Alla ska vara välkomna till idrotten
Både bowlingen och golfen är långt framme i arbetet med frågor som rör idrott hela livet, jämställdhet, hälsa, turism och miljöengagemang. 
Avstamp tas i Riksidrottsförbundets strategi 2025, där alla människor oavsett ålder, kön, bakgrund och övriga förutsättningar ska vara välkomna till idrotten.

Ja! Tillsammans för ökad livskvalitet är en del i det arbetet. Läs mer om stödet från Framåtfonden i tidigare pressmeddelande.
 

För mer information, kontakta:

Magnus Eriksson, Storsjöbygdens GK
E-post:
[email protected] Telefon: 070-677 77 85

Ellenor Rasteby, Bowlinghallen Kök & Bar Östersund
E-post:
[email protected] Telefon: 070-392 00 22

Anders Edström, Östersunds kommun
E-post:
[email protected] Telefon: 063-143 878

Sven Klingermyhr, Östersunds kommun
E-post:
[email protected] Telefon: 063-143 391

John Lindberg, Svenska Golfförbundet
E-post:
[email protected] Telefon: 08-622 15 63

Lena Sulkanen, Svenska Bowlingförbundet
E-post:
[email protected] Telefon: 08-669 60 40

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *