Ovzon får förnyad SATCOM-as-a-Service order om 1,1 MUSD från brittiska försvarsmakten

| 2 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Ovzon har fått en order om förnyelse av Ovzons SATCOM-as-a-Service från brittiska försvarsmakten (UK MoD) genom bolagets partner Airbus. Den 18 månader långa förnyelsen, värderad till 1,1 MUSD, startar den 1 september 2022 och avser en förlängning av Ovzons tjänster i specifika delar av världen.

Ovzons SATCOM-as-a-Service levererar oöverträffade nivåer av prestanda, mobilitet och tillförlitlighet som är ojämförlig i branschen.

Förnyelsen inkluderar inte alla kritiska SATCOM-as-a-Service-lösningar som Ovzon levererar till den brittiska regeringen, som förväntas förnyas senare under 2022.

”När säkerhetssituationen i Europa fortsätter att utvecklas kommer säker, mobil, höghastighetssatellitkommunikation att bli ännu mer kritisk för styrning och kontroll, leverans av sensordata och viktigast av allt säkerställd kommunikation för de viktigaste befäls- och ledningsfunktionerna. UK MoD:s långsiktiga förnyelse av Ovzons tjänster är ett bevis på hur viktig säker kommunikation är för nationell säkerhet i de regioner man verkar. Med lanseringen av Ovzons första egna egna satellit, Ovzon 3, senare i år kommer vi att kunna leverera branschledande prestanda, kapacitet, elasticitet och säkerhet inte bara till Storbritannien utan till alla NATO-nationer som behöver den mest pålitliga och säkra SATCOM-as-a-Service lösningen i världen”, säger Per Norén, VD för Ovzon

Denna information är sådan information som Ovzon AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen i detta pressmeddelande har publicerats genom nedanstående kontaktpersons försorg, vid den tidpunkt som anges av Ovzon AB:s (publ) nyhetsdistributör Cision vid publiceringen av detta pressmeddelande.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Norén, VD, [email protected], +1 206 931 7232

Om Ovzon 
Ovzon erbjuder världsledande mobila satellitkommunikationstjänster, SATCOM-as-a-Service, till kunder i hela världen. Tjänsterna kombinerar hög datahastighet med hög mobilitet. Ovzon’s SATCOM-as-a-Service uppfyller den växande efterfrågan på global uppkoppling för kunder med höga krav på prestanda och säkerhet såsom försvar, räddningstjänster, NGO:s, media och kommersiella organisationer. Ovzon grundades 2006 och har kontor i Stockholm, Sverige, Herndon, VA och Tampa, FL i USA. Ovzon är börsnoterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. För mer information besök www.ovzon.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.