P3 Dokumentär är Sveriges största podd

| 15 november, 2017 | 0 kommentarer

on, nov 15, 2017 15:18 CET

I dag presenteras Poddindex, en branschgemensam topplista över räckvidden för de flesta av Sveriges mest lyssnade poddar. Den första listan toppas av P3 Dokumentär som når över 300 000 unika lyssnare. 

 

P3 Dokumentär: Gisslandramat i Hallsberg. Foto: SVT

Poddindex kommer varje vecka att presentera en aktuell topplista över de flesta av Sveriges mest lyssnade poddar. Den första listan toppas av P3 Dokumentär, följd av P1 Dokumentär.

– P3 Dokumentär har varit ett lokomotiv på den svenska poddmarknaden länge och det är roligt att den starka positionen består. Att flera andra poddtitlar från P3 lyckas ta sig in på listan är ett tecken på att vår strategi att verkligen satsa på välgjorda poddar för en ung publik fungerar, säger
Cajsa Lindberg
, kanalansvarig för P3.

Poddindex är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Acast, Bauer, MTG och Sveriges Annonsörer. Behovet av en gemensam mätning har funnits länge och utvecklingsarbetet med Poddindex har pågått sedan förra året.

– Det är otroligt viktigt för branschens utveckling och trovärdighet att vi så korrekt som möjligt kan presentera lyssningsstatistiken för olika poddtitlar, säger Sveriges Radios innovationsdirektör
Simon Gooch
som är en av initiativtagarna till den gemensamma mätningen.  

Siffrorna till Poddindex bygger på att alla medverkande bolag gemensamt kommit överens om att bygga statistikverktyg utifrån internationella riktlinjer för ljudmätning. Alla deltagande bolags system har också certifierats. Listan baseras på räckvidd, men visar även det antal starter och nedladdningar en titel har.

Listan publiceras på poddindex.se onsdagar kl. 15.00 och redovisar titlar med räckvidd på över 10 000 unika lyssnare.

Hela listan:
http://poddindex.se

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, bitr. presschef

[email protected]


070-684 18 52 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *