På måndag öppnar ansökan för krisstöd till särskilda behov i kulturlivet

| 5 februari, 2021 | 0 kommentarer

Nu på måndag den 8 februari öppnar Kulturrådet ansökningsomgången till nästa krisstöd. Det gäller stödet för särskilda behov i kulturlivet till följd av pandemin. Ansökningsperioden är drygt tre veckor lång.

Kulturrådet fick i slutet av december i uppdrag av regeringen att under början av 2021 fördela två nya krisstöd. Det första stödet utlyses den 8 februari och gäller krisstöd för särskilda behov i kulturlivet till följd av pandemin. Ansökningsomgången pågår till och med den 2, 3 och 4 mars, beroende på verksamhetsområde.

Målet med krisstödet är att stimulera till återhämtning, säkra en bredd av kulturuttryck i hela landet och lindra den akuta ekonomiska krisen inom kulturområdet. Krisstödet till särskilda behov i kulturlivet vänder sig till kulturområdena scenkonst, musik, bildkonst, museer, litteratur med mera.

Bidraget kan sökas av juridiska personer och enskilda näringsidkare som bedriver kulturverksamhet av professionell art, eller är väsentliga för kulturområdet. De ska ha sina huvudsakliga intäkter från kulturevenemang, eller bedriva främjande verksamhet inom kulturområdet.

Bidraget kan också sökas av aktörer som bedriver amatörkulturell verksamhet eller nationella minoriteters kulturverksamhet om verksamheten bedöms ha nationell kulturpolitisk betydelse. Sökande ska vara verksam och registrerad i Sverige.

Ansökningsperioder

I slutet av april väntas krisstöden betalas ut.

Krisstödet till inställda och uppskjutna evenemang under perioden oktober-december har satts på paus i väntan på beslut av EU-kommissionen.

Läs mer på Kulturrådets webbplats

Ytterligare information
Helene Oljons
Pressansvarig
08 519 264 25
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *