Pallplats för Zakarias Johansen på världscupen i La Thulie, Italien.

| 12 juli, 2021 | 0 kommentarer

Vid andra deltävlingen av Enduro World Series, som gick av stapeln i helgen i Italienska La Thulie, fick svenska Zakarias Johansson en topplacering. ”Zakarias har visat på en stigande formkurva hela våren, och är nu på den nivån som krävs för att vara topp tre i världen. Han är väl värd denna framgång efter många års slit med flera topp tio placeringar”, säger Adrian Hörnqvist, Förbundskapten för SWE MTB GRAVITY

Andra deltävlingen av Enduro World Series gick i helgen i La Thulie, Italien. Precis som vid tävlingen i Canazei, två veckor tidigare, var hela världseliten på plats och tävlingsarrangören bjöd på väldigt fysiska och tekniska banor.

Zakarias Johansen lyckades bäst av de svenska cyklisterna med en tredjeplats, vilket är Falubons första pallplats i världscupen.  Robin Wallner, som är teamkamrat med Zakarias, slutade på en stabil 15e plats efter en krasch på en av sträckorna.

Det gick bra även för fler svenskar, Louise Paulin som är på väg tillbaka efter förra årets knäskada, slutade 20:e plats, Oliwer Kangas gjorde ett personbästa och slutade på en 37:e plats och Simon Carlsson som precis återhämtat sig efter en skada som han ådrog sig två veckor tidigare slutade 43:a. Daniel Swanbeck, avslutade med ännu en topp 100 placering, och kom 95:a.

Fakta om sporten
En Endurotävling består av två delar, specialsträckor med tidtagning och transportsträckor mellan de olika specialsträckorna. Enduro är en cykeldisciplin som passar dig som vill kombinera tekniskt rolig cykling med uthållighetsträning. Specialsträckorna är själva tävlingsmomentet under en tävling. Normalt ingår fyra till sju specialsträckor av varierande längd, allt ifrån några hundra meter till över två kilometer. Sträckorna går i huvudsak utför, men små klättringar kan förekomma. Tiderna på varje sträcka läggs samman och den med snabbast tid vinner tävlingen. 

Världscupen i Enduro, Enduro World Series består av åtta deltävlingar världen över.

Adrian Hörnqvist
Förbundskapten SCF – Downhill, Enduro och 4X
+46 (0) 76 197 87 87

[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *