Pär Holmgren: “Kommissionen måste ta krafttag mot bidöden”

| 18 december, 2019 | 0 kommentarer

Pär Holmgren och Europaparlamentets ledamöter uppmanar efter ett belsut idag EU-kommissionen att stärka skyddet av Europas bin och pollinatörer. Genom att sätta press på kommissionen och kräva mer omfattande handling kan den alarmerande minskningen av bin och andra pollinatörer i Europa bromsas.

“Att parlamentet idag på initiativ av den gröna gruppen sätter press på kommissionen för att rädda Europas bin är ett steg i rätt riktning. Vi ser en skrämmande nedgång av bestånden i hela Europa, kommissionen måste agera. ” säger Pär Holmgren. 

Europaparlamentet uppmanar kommissionen att gå till konkret handling och fokusera på de verkliga orsakerna till det minskande antalet pollinatörer. 

“Kommissionen måste främja en mer hållbar och bi-vänlig jordbruksmodell som värnar den biologiska mångfalden och hjälper bönder att ställa om. EU-parlamentets budskap är tydligt. Användningen av skadliga bekämpningsmedel i Europa måste minska.” säger Pär Holmgren. 

Resolutionen som röstades igenom idag är en skarp signal till kommissionen att den måste leva upp till sina åtaganden i den gröna given. Speciellt kopplat till strategin för hanteringen av kemikalier som planeras till andra halvåret av 2021. EU-parlamentet vill se ledarskap från kommissionen och lagstiftning som tar bort miljöfarliga bekämpningsmedel. 

“Pollinering och andra viktiga ekosystemtjänster är en förutsättning för vår matförsörjning och i förlängningen för hela vår civilisation”, säger Pär Holmgren.  

Ledamöterna uppmanar därför nu kommissionen att presentera konkreta åtgärder som: 

  1. Kraftig minskar användningen av miljöförstörande bekämpningsmedel

  2. Stötta en mer hållbar jordbrukspolitik som främjar biologisk mångfald 

  3. Ökar finansieringen till forskning om Europas minskande antal pollinatörer 

 

För mer information

Europaparlamentets resolution om EU-initiativet om pollinatörer 

EU-kommissionens initiativ om pollinatörer 

Kontakt

Henrik Ljung

Pressekreterare för Miljöpartiet i EU-parlamentet

E-mail: [email protected]

Telefon: +32 479 16 24 08

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *