Paulig är Årets Livsmedelsexportör 2022

| 5 maj, 2022 | 0 kommentarer

På Matdagen den 5 maj tar Paulig, med varumärket Santa Maria i spetsen, emot priset som består av exporttjänster till ett värde av 300 000 kronor från Business Swedens livsmedelsprogram Try Swedish. Paulig är marknadsledande inom sin kategori i Europa och exporten ökar kraftigt. Nu har företaget siktet inställt på ytterligare expansion. 

– Paulig visar vilka enorma affärsmöjligheter som finns för svenska producenter på den globala marknaden. Företaget är dessutom ett föredöme för alla ansvarstagande producenter som menar allvar med att minimera sin påverkan på miljö och klimat, säger Jan Larsson, vd på Business Sweden. 

Pauligs fabriker ska vara koldioxidneutrala senast 2023 och förpackningarna återvinningsbara och tillverkade av förnybara eller återvunna material senast 2030. Dessutom samarbetar företaget med svenska lantbrukare för att i större utsträckning använda miljövänlig svensk råvara i sin bästsäljande produkt, vilket beräknas minska koldioxidutsläppen med 30 procent.

Juryn motivering till Årets Livsmedelsexportör lyder:

”Paulig går som tåget på såväl hemmamarknaden som utomlands. De senaste åren har exporten vuxit tvåsiffrigt utanför Norden och företaget har nu även tagit sig in på den asiatiska marknaden. Med en exportandel på hela 62 procent lyfter man sig långt över branschsnittet på 30 procent. 
Årets Livsmedelsexportör 2022 är ledande inom sin kategori i Europa och har alla förutsättningar att fortsätta sin framgångsresa på exportmarknaden. Och det är inte bara Pauligs välsmakande produkter som förtjänar att spridas globalt – företaget har även några av branschens mest ambitiösa och respektingivande hållbarhetsmål.”

Priset Årets Livsmedelsexportör delas ut varje år i samband med Livsmedelsföretagens Matdag. De senaste två åren har dock prisutdelningen haft uppehåll på grund av pandemin. Bakom utmärkelsen står Livsmedelsföretagen, Business Sweden och näringsdepartementet. 

För ytterligare information, vänligen kontakta Business Swedens presstjänst

[email protected], +46 8 588 66 007

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Vi hjälper svenska företag genom att korta tid till marknad, hitta nya intäktsströmmar och minska risk och internationella företag att hitta nya affärsmöjligheter, öka kapitalavkastningen och vara ett opartiskt stöd.

Med nätverk på alla nivåer erbjuder vi strategisk rådgivning och handfast support på 44 av världens mest intressanta marknader. Business Sweden ägs gemensamt av staten och näringslivet.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.