Peab bygger sjukhem i Oslo

| 12 november, 2021 | 0 kommentarer

Peab har fått i uppdrag att bygga det nya sjukhemmet Tåsenhjemmet i Oslo. Beställare är Oslobygg KF och kontraktssumman uppgår till 446 miljoner norska kronor.

Totalentreprenaden omfattar 130 boenden och ett dagcenter fördelat på fyra våningar i massivträ samt en källarvåning. Bruttoarean uppgår till drygt 14 000 kvadratmeter.

Det nya Tåsenhjemmet kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM Excellent och vara en nollutsläppsbyggnad. Projektet kommer också att vara ett så kallat FutureBuilt-projekt, som strävar efter klimatneutral stadsutveckling i Osloregionen.

– Tåsenhjemmet är ett prestigeprojekt för oss på Peab. Vi är stolta över att få uppföra denna viktiga byggnad för boende, anhöriga och anställda. Vi är också positiva till de hårda miljökraven som Oslobygg ställer på oss, eftersom de både bidrar till lägre klimatavtryck och ger oss på Peab värdefull erfarenhet i vårt arbete med att nå våra egna klimatmål, säger Kjetil Runningen, regionchef i Peab.

Projektstart är beräknad till januari 2022 och sjukhuset väntas stå klart för överlämning i november 2023. 

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2021.

Illustration: Oslobygg KF

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Kjetil Runningen, regionchef Peab, +47 932 22 309

Juha Hartomaa, IR-chef Peab, +46 72 533 31 45

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 58 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *